Masă credală de „numai” jumătate de milion la fosta firmă a lui Marius OSTAFICIUC; consilierul susţine că a împrumutat societatea cu 5.500 euro… dar nu a depus cerere de creanţă

0

MAVERICK INVEST GROUP SRL Iaşi (CUI/CIF: 18218173) este o firmă „celebră la nivel local” pentru că a fost deţinută până în august 2019 de Elena Ramona OSTAFICIUC şi Marius Eugen OSTAFICIUC (foto) – consilier judeţean (la CJ Iaşi). Mai mult, masculul OSTAFICIUC a ocupat şi funcţia de administrator până în martie 2018.

În 2018, cu doi angajaţi, MAVERICK INVEST GROUP SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 691.192 lei şi a încheiat exerciţiul financiar cu 113.852 lei în casă şi conturi la bănci… şi datorii de 332.185 lei. Şi asta după ce societatea nu a desfăşurat (nu a declarat) activitate în 2015-2017.

La începutul lunii august 2019, cei doi OSTAFICIUC se retrag din firmă, demn de remarcat fiind faptul că au apelat la varianta în două etape (majorare de capital social şi apoi cesiune părţi sociale), ceea ce sugerează că s-au temut de o posibilă opoziţie a Fiscului sau a vreunui creditor (în cazul cesiunii directe). Despre acest eveniment a scris câte ceva topiasi.roAICI.

La câteva zile după ce MAVERICK INVEST GROUP SRL a ajuns să fie deţinută în acte de Ionuţ ENACHE şi Ana-Maria ENACHE, au început să iasă la iveală problemele financiare: incidente de plată raportate la CIP şi procese în instanţă cu creditorii. Pe 14 februarie 2020, data la care am efectuat verificarea la Centrala Incidentelor de Plăţi, MAVERICK INVEST GROUP SRL figura cu 24 de bilete la ordin fără acoperire şi o sumă totală refuzată la plată de 580.628,40 lei – detalii AICI.

Pe 10 februarie 2020, creditorul dâmboviţean DON CONSTRUCTION CHEMICALS SRL (CUI/CIF: 18968701) a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva fostei firme a lui Marius OSTAFICIUC… iar solicitarea a fost admisă pe 4 iunie 2020Dosar nr.770/99/2020.

Ieri, 6 august 2020, administratorul judiciar provizoriu, consorţiul format din CII RĂDULESCU ELENA şi CII GABROVEANU EMILIA, a publicat tabelul preliminar al creanţelor, iar acesta prezintă o masă credală de „numai” 497.197,72 lei, defalcată astfel:

  • AJFP Iaşi – 77.826 lei
  • Municipiul Iaşi – 614 lei
  • INSTAL IMPEX SRL – 300.904,20 lei
  • LIDER SERVICII SRL – 41.218,28 lei
  • DON CONSTRUCTION CHEMICALS SRL – 76.627,24 lei

Primele două creanţe sunt bugetare, iar celelalte chirografare… şi totalul este surprinzător de mic dacă ţinem cont doar de ţepele trase cu bilete la ordin fără acoperire – de 580.628,40 lei. Dar există o explicaţie!

Conform informaţiilor furnizate de administratorul judiciar provizoriu, debitoarea (administratorul Ionuţ ENACHE) nu a predat niciun document şi, prin urmare, nu a putut fi notificat niciun creditor. Din acest motiv, tabelul preliminar este foarte subţire… şi are chiar şi UN MARE ABSENT!

Hai cu o cerere de atragere a răspunderii şi împotriva lui OSTAFICIUC!

Conform declaraţiei de avere din 15 iunie 2020, Marius Eugen OSTAFICIUC a împrumutat MAVERICK INVEST GROUP SRL cu 5.500 euro. Cum 15 iunie 2020 este după 4 iunie 2020, înseamnă că OSTAFICIUC era creditor (cu 5.500 euro) la momentul deschiderii procedurii de insolvenţă.

Cu toate acestea, consilierul ieşean nu s-a înscris la masa credală… şi ar putea fi unul din următoarele motive:

  • nu a aflat despre deschiderea procedurii – aproape exclus
  • a vrut să economisească 200 lei (taxa de timbru), realizând că nu va recupera niciun ban
  • s-a gândit că administratorul judiciar ar putea să-i verifice cu atenţie creanţa şi să facă legătura cu perioada în care a administrat/deţinut firma

În Raportul privind cauzele insolvenţei, administratorul judiciar vorbeşte de „fapte culpabile ale administratorului statutar„… dar îl menţionează doar Ionuţ ENACHE, poate pentru că (încă) nu a verificat istoricul firmei la Registrul Comerţului.

Sunt convins că practicianul va rezolva această problemă/scăpare, astfel încât eventuala acţiune de atragere a răspunderii personale/patrimoniale să fie formulată şi împotriva fostului administrator Marius Eugen OSTAFICIUC… aşa cum e normal şi astfel încât politicianul ieşean să poată dovedi că nu se face vinovat (nici măcar parţial) de intrarea firmei în incapacitate de plată. Şi, astfel, să ştim clar că Ionuţ ENACHE este un ţepar, un gunoi al mediului de afaceri… şi nu o marionetă, cum ar putea crede unii! (sursa foto: facebook.com/marius.ostaficiuc)

CITIŢI ŞI:
Fosta firmă a lui OSTAFICIUC s-a pus pe tras ţepe; bilete la ordin fără acoperire şi dosar de insolvenţă pentru MAVERICK INVEST GROUP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.