Mişcări interesante la afacerile lui DRAGNEA jr.: fuziune, credit pentru cumpărarea de terenuri, asociat nou la firma de construcţii; 348 ha de teren arabil în proprietate şi 8.288 ha în arendă

În afara de vestita fermă de porci care a început să tragă ţepe cu bilete la ordin (detalii AICI), Ştefan Valentin DRAGNEA, fiul lui Liviu DRAGNEA, preşedinte Camerei Deputaţilor, mai figurează ca asociat majoritar la câteva firme, una dintre acestea fiind NUTELO GROUP SA Liţa (CUI: 27202818).

Este vorba, de fapt, de fosta ZOOVEG SA, rebotezată în urmă cu câteva luni, societate care are ca obiect principal de activitate „Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase” şi la care DRAGNEA jr. deţine 70,43% din capitalul social, celelalte acţiuni aflânu-se în posesia lui Gabiel PUTINEANU (23,20%) şi a lui Ilie Liviu DRAGNE (9,57%).

Demn de menţionat este faptul că NUTELO GROUP SA este unic asociat la GRANSILOZ SRL Liţa (CUI: 24209811), iar aceste două companii şi-au propus să fuzioneze, firma absorbită fiind GRANSILOZ SRL… deşi este mai mare decât firma absorbantă.

Dincolo de chestiile clasice menţionate într-un proiect de fuziune, în cazul acestei operaţiuni merită subliniată următoarea informaţie:

în urma finalizării acestei operaţiuni, Societatea Absorbantă (NUTELO GROUP SA – n.r.) va opera pe o suprafaţă de 348,1259 ha teren arabil deţinut în proprietate. Acestora li se alătură terenurile operate în arendă, respectiv suprafaţa totală de 8.288,3643 ha, din care 3.877,96 ha în baza contractelor deţinute de Societatea Absorbantă şi 4.410,4043 ha preluate de drept ca urmare a operaţiunii de absorbţie a Societatii Absorbite

Altfel spus, societăţile controlate de Ştefan Valentin DRAGNEA deţin în proprietate aproape 350 de hectare de teren arabil (probabil numai în Teleorman), iar alte peste 8.288 hectare sunt luate în arendă… terenuri pentru care se încasează subvenţie de la APIA, după cum se precizează în proiectul de fuziune. Desigur, nu e nimic ilegal să iei în arendă nişte mii de hectare de teren şi să încasezi subvenţie.

Demn de semnalat este şi faptul că NUTELO GROUP SA intenţionează să mai achiziţioneze terenuri, Adunarea Generală a Acţionarilor din 29 iunie 2018 fiind convocată să aprobe contractarea pentru unui „credit achiziţie teren pentru producţia agricolă, în valoare de 4.000.000 lei, pe o perioadă de 5 ani„.

DRAGNEA jr. se pregăteşte să atace zona imobiliară

O altă mişcare deosebit de interesantă efectuată de NUTELO GROUP SA este intrarea ca asociat în BUCHAREST RESIDENCE SRL (CUI: 38674867). Această firmă a fost înfiinţată în ianuarie 2018 de către Ştefan Valentin DRAGNEA (90%) şi Ilie Liviu DRAGNE (10%), cu un capital social de 1.000 lei şi având ca obiect principal de activitate „lucrări de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale„.

În luna mai a acestui an a fost operată o majorare/dublare de capital social la BUCHAREST RESIDENCE SRL, suma de 1.000 lei fiind „investită” în afacere de noul asociat NUTELO GROUP SA, care a ajuns să deţină 50% din noul capital social.

Aparent, nu e nicio şmecherie din moment ce fiul şefului PSD controlează şi NUTELO GROUP SA, iar aportul la capitalul social a fost de numai 1.000 lei. Practic, există o logică pentru această operaţiune: chiar dacă te cheamă DRAGNEA, e greu de crezut că poţi găsi o bancă dispusă să împrumute cu câteva milioane o firmă nouă care nu are nimic în patrimoniu. Având un asociat ca NUTELO GROUP SA, care poate oferi garanţii consistente, cu alţi ochi eşti privit de o bancă sau de orice alt creditor. În plus, şi asociatul poate împrumuta firma cu câteva milioane… eventual din creditul luat în nume personal!

Şi chiar dacă până acum nu a dat semne de viaţă (nu are angajaţi, nu s-a declarat plătitoare de TVA), BUCHAREST RESIDENCE SRL devine o firmă care merită ţinută sub observaţie… că nu s-a trezit NUTELO GROUP SA să devină asociat doar de dragul de a da nişte bani la Registrul Comerţului! (sursa foto: expresssud-est.ro)

CITIŢI ŞI:
Dividende de 6,9 milioane lei pentru o firmă a juniorului DRAGNEA… şi credit de 1,36 milioane lei garantat de TEL DRUM