MORĂRIT PANIFICAŢIE ROMAN s-a trezit cu o cerere de insolvenţă… depusă de un administrator judiciar care teoretic fusese schimbat cu o zi înainte! Acţiunile societăţii sunt tranzacţionate la BVB

MORĂRIT PANIFICAŢIE ROMAN SA Roman (CUI/CIF: 2053818) provine dintr-o fostă întreprindere socialistă înfiinţată în 1950, a fost privatizată în 1997 şi este una dintre puţinele societăţi din judeţul Neamţ ale cărei acţiuni sunt tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul MORA. Mai mult, aceste titluri s-au vândut/cumpărat în ultimul an cu preţuri cuprinse între 0,625 lei şi 0,900 lei, în condiţiile în care valoarea nominală este de 0,100 lei. Conform BVB, acţionarii principali ai companiei Valeriu Mihai SMADU – 30,9715 %, Lucreţiea ALBU – 10,5149 % şi Ionel MITU – 7,50%.

Pentru anul trecut, firma romaşcană a raportat un profit net de 285.535 lei, la o cifră de afaceri de 11 milioane lei, şi datorii de 1,55 milioane lei, iar rezultatele obţinute în primul semestru al acestui an sunt ceva mai bune faţă de cele din perioada similară a anului anterior. Conform rapoprtului depus la BVB, datoriile la 30 iunie 2018 erau de 1.444.976 lei şi erau acoperite în proporţie de 85% de activele circulante (1.222.096 lei).

Deşi cel puţin în ultimii doi ani nu a avut niciun proces în calitate de debitoare, MORĂRIT PANIFICAŢIE ROMAN SA s-a trezit săptămâna aceasta cu o cerere de insolvenţă, depusă de către ZORDER BIG SA Galaţi (CUI/CIF: 16813468), societate aflată sub incidenţa Legii 85/2014 (din 24 septembrie 2018).

Conform portalului instanţelor de judecată, cererea care a dus la constituirea Dosarului nr.2295/103/2018 a fost depusă pe 7 decembrie 2018 de creditoarea ZORDER BIG SA „prin CONSULTANT INSOLVENŢĂ SPRL FILIALA TIMIŞ”… adică de administratorul judiciar care este „pe jumătate dat afară„!

Practicianul CONSULTANT INSOLVENŢĂ SPRL FILIALA TIMIŞ a fost desemnat administrator judiciar provizoriu prin sentinţa de deschidere a procedurii de insolvenţă… dar în BPI nr.23334 din 6 decembrie 2018 a fost publicată „Decizia creditorului majoritar PROCOPENCO Ala privind desemnarea administratorului judiciar definitiv al debitorului ZORDER BIG SA”, iar din acest document reiese că administrarea procedurii a fost preluată de C.I.I. LĂZĂRESCU CĂTĂLIN ADRIAN din Brăila.

Totuşi, trebuie menţionat faptul că această modificare nu a fost confirmată de instanţă. Mai mult, judecătorul sindic spune în decizia din 5 decembrie 2018 că solicitarea formulată de Ala PROCOPENCO pentru confirmarea administratorului va fi pusă în discuţie după întocmirea tabelului preliminar rectificat. În aceeaşi decizie, instanţa pomeneşte şi de „propunerea administratorului judiciar de intrare a debitoarei în procedură de faliment„… acesta fiind probabil motivul care a determinat-o pe basarabeanca Ala PROCOPENCO – una dintre concubinele/văduvele lui Cătălin CHELU (aici) – să dorească schimbarea administratorului judiciar.

Dincolo de „războiul intern” de la ZORDER BIG SA, cert este că Tribunalul Neamţ va trebui să judece cererea de deschidere a insolvenţei depusă împotriva societăţii MORĂRIT PANIFICAŢIE ROMAN SA. Deocamdată nu se ştie când, instanţa urmând să stabilească în următoarele zile data primului termen de judecată. (sursa foto: panificatieroman.ro)