Primăria condusă de Mihai CHIRICA şi firma lui Paul BUTNARIU îşi bat joc de ieşeni; pasarela pietonală este închisă şi acum… deşi trebuia redeschisă pe 7 septembrie 2018

În Capitala Moldovei, principala legătură pietonală între cartierul Alexandru cel Bun (60.000 de locuitori după unele surse) şi Gara Iaşi este (era) realizată prin intermediul unei pasarele cu o lungime de 291,35 m, lăţime de 2 m, construită în anul 1960. Pe 7 mai 2018, pasarela pietonală a fost închisă în vederea executării unor lucrări de modernizare ale căror costuri au fost evaluate/licitate la 3 milioane lei.

Proprietarul pasaralei este Primăria Municipiului Iaşi, instituţie condusă de Mihai CHIRICA, iar de lucrări se ocupă COMPANIA CONSTRUCŢII FEROVIARE SA Iaşi (CUI/CIF: 13396404), societate aflată în insolvenţă din martie 2017 şi la care acţionar majoritar şi administrator (special) este Costel Paul BUTNARIU, nimeni altul decât individul care „a îngropat în datorii” CONSTRUCŢII FEROVIARE MOLDOVA SA Iaşi (CUI/CIF: 1967132) şi care conduce Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi (succesor al infractorului Vlasov).

Conform programării/proiectului, lucrările ar fi trebuit să dureze 4 luni, iar pasarela urma să fie redeschisă pe 7 septembrie 2018, înainte de începerea noului an şcolar. A început şcoala de 3 luni, a trecut şi Centenarul… iar pasarela este tot închisă.

Pe la jumătatea lunii septembrie 2018 s-a spus că lucrările au fost întârziate/prelungite pentru că s-a descoperit o ţeavă de gaz FUNCŢIONALĂ… dar s-au dat asigurări că se lucrează intens şi în scurt timp problema va fi remediată, iar pasarela redeschisă. De ce a fost descoperită ţeava respectivă după începerea lucrărilor? La întrebarea asta ar trebui să răspundă CHIRICA, BUTNARIU, eventual şi proiectantul… iar cheltuielile suplimentare să fie suportate de cine a greşit!

Suntem în 9 decembrie 2018 şi nu doar că nu s-a rezolvat problema, dar nici nu se mai vorbeşte despre redeschiderea pasarelei, ceea ce reprezintă o bătaie de joc la adresa ieşenilor care zilnic sunt obligaţi să foloseacă mijloace de transport sau să înconjoare chiar şi un kilometru pentru a ajunge în zona gării. Şi nu vorbim de câţiva oameni, ci de câteva mii în fiecare zi. Iar pe CHIRICA şi pe BUTNARIU „îi doare în cur” de pasarela pietonală. Bine că s-au pozat cu preşedintele ţării la festivitatea privind Autostrada Unirii… deşi ei nu au niciun merit pentru adoptarea legii! (sursa foto: ziaruldeiasi.ro)