Nesimţire cruntă la Tribunalul Timiş, instituţie condusă de ADRIANA STOICESCU

portal.just.ro este un site – realizat (şi) cu bani europeni – care teoretic prezintă toate procesele înregistrate la instanţele din România. În ceea ce priveşte dosarele de insolvenţă, am mai scris că unele tribunale – printre care şi cel din Timiş, condus de Adriana STOICESCU (foto) – nu publică informaţiile esenţiale pentru creditori, atunci când se deschide o procedură de insolvenţă/faliment… deşi există nişte reguli în acest sens.

Ieri, 6 ianuarie 2019 (a fost duminică, ştiu!), am sesizat prin mail Tribunalul Timiş în legătură cu Dosarul nr.7/30/2019, iar mesajul a fost exact acesta:

«Bună ziua!

La Dosarul nr.7/30/2019, SC PHOENIX CONSTRUCT SRL apare în calitate de debitor.
AICI:
http://portal.just.ro/30/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=3000000000143889&id_inst=30

În judeţul Timiş, NU există nicio societate comercială cu acest nume, ceea ce mă face să cred că este vorba de altă debitoare.

Vă rog să efectuaţi verificările necesare şi să corectaţi numele debitoarei din acest dosar.

Cu stimă,
Dan Scarlat»

Astăzi, 7 ianuarie 2019, la ora 6:51 (wow!) am primit următorul răspuns de la Registratura Tribunalului Timiş:

«Buna dimineata ,

Dar dvs. in ce calitate faceti aceasta solicitare? Ce interes aveti ?
Spre stiinta dvs. , dosarul este bine inregistrat conform cererii introductive, facuta de SC PHOENIX CONSTRUCT SRL !

O zi buna»

Nu am avut de lucru şi i-am răspuns persoanei respective:

«Bună dimineaţa!
Am făcut sesizarea în calitate de „om de pe stradă”… şi am avut bunul simţ de a mă prezenta.

Mult succes în activitatea Dumneavoastră!

Dan Scarlat»

Am primit şi al doilea răspuns:

«In calitatea dvs. de ” om de pe strada” , puteti sa stati linistit , intrucat lucrurile sunt sub control , actiunea este inregistrata corect !

Sa aveti o zi faina !»

Ţinând cont că mai am vreo doi supăraţi pe lista de azi, inclusiv un administrator judiciar care şi-a avertizat clientul că nu se mai poate ocupa de insolvenţă „pentru că a scris ăla de la Supervizor„, va fi mai complicat cu „ziua faină”… dar mulţumesc pentru urare! Nu ştiu de la cine vine (urarea), că nu a avut bunul simţ să se prezinte… dar nu mai contează!

Revenind la subiectul principal, cererea de insolvenţă, fac precizarea că am verificat din nou şi nu există în judeţul Timiş o firmă cu numele PHOENIX CONSTRUCT SRL… aşa că aştept cu nerăbdare sentinţa prin care se va dispune deschiderea procedurii pentru o societate cu alt nume decât cel menţionat pe portalul instanţelor de judecată. (sursa foto: banatulazi.ro)