NIMIGEAN şi CREŢU trebuie să plătească 3 milioane de lei… ţeapa de la DUO MAT RETAIL

DUO MAT RETAIL SRL Suceava (CUI: 33675012) a fost înfiinţată în octombrie 2014, la câteva luni după ce DUO MAT SRL (CUI: 13012090) a intrat în insolvenţă, şi a ajuns vedetă regională în luna mai a anului 2018, când Iuliana NIMIGEAN şi Daniel Mihail CREŢU, (foşti) administratori ai firmei, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi apoi plasaţi sub control judiciar, fiind acuzaţi de delapidare, bancrută frauduloasă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Pe 15 iunie 2018, DUO MAT RETAIL SRL a intrat în faliment, iar tabelul definitiv al creanţelor indică o masă credală de 3.088.178,66 lei, dar cu siguranţă că ţeapa a fost mult mai mare, cercetările iniţiale ale organelor judiciare indicând 157 de persoane fizice şi juridice păgubite… iar în dosarul de faliment s-au implicat (în calitate de creditori) doar 39.
La sfârşitul lunii trecute a fost judecată şi cererea de atragere a răspunderii patrimoniale împotriva foştilor administratori, iar judecătorul sindic Laura-iuliana MITRIC a pronunţat următoarea sentinţă:

Obligă pârâţii NIMIGEAN Iuliana şi CREŢU Daniel – Mihail în calitate de foşti administratori ai debitoarei DUO MAT RETAIL să suporte, în solidar, din averea proprie, pasivul acesteia, până la concurenţa sumei de 3.088.178,66 lei.

Sentinţa nu este definitivă şi a fost deja atacată cu apel de Iuliana NIMIGEAN. (sursa foto: facebook.com/obiectivdesuceava.ro)

DOCUMENTE ATAŞATE:
DUO MAT RETAIL SRL – Sentinţă de atragere a răspunderii patrimoniale

DUO MAT RETAIL SRL – Tabel definitiv al creanţelor