Nu mai căutaţi datoriile la stat ale partenerilor de afaceri pe site-ul ANAF! Nu e actualizat de mai bine de 6 luni

Am o veste proastă pentru cei care verifică datoriile la stat ale potenţialilor parteneri de afaceri. Site-ul ANAF, secţiunea care prezintă datoriile la stat ale contribuabilor, nu a mai fost actualizat(ă) de la jumătatea anului trecut.

Dacă intraţi pe https://www.anaf.ro/restante/index.xhtmlo să aveţi impresia că veţi găsi datornicii la 31 decembrie 2018.

NU, nu o să găsiţi nimic. Indiferent ce căutaţi, răspunsul va fi NU! O să aflaţi că firma pe care o căutaţi nu are datorii la stat. E o MINCIUNĂ!

Această secţiune a site-ului ANAF nu a mai fost actualizată de cel puţin 6 luni. Ultimele restanţe prezentate au fost cele de la 30 iunie 2018.

Pe 7 decembrie 2018 am trimis la mai multe adrese de mail ale site-ului ANAF aceste întrebări:

1. De ce nu a fost publicată/actualizată pe site-ul ANAF situaţia obligaţiilor fiscale restante la data de 30.09.2018? (suntem în 7 decembrie 2018)

2. Când estimaţi că se va remedia această problemă?

3. Pentru trimestrul II-2018 (30 iunie 2018), nu a mai fost publicată lista debitorilor persoane fizice. Care este motivul?

Nu am primit niciun răspuns, deşi am invocat Legea 544/2001.

Nu au mai fost publicate datoriile la 30 septembrie 2018 şi ca dovadă aveţi site-ul listafirme.ro. Nici măcar acolo nu le găsiţi. Şi e un site care reuşeşte cumva să prezinte un istoric al datoriilor la stat pe câţiva ani… deşi astfel de informaţii nu se regăsesc pe site-ul ANAF, iar liste complete nu se mai publică de la finalul anului 2015.

În concluzie:
Chiar dacă efectuaţi „de capul vostru” o căutare a datoriilor la stat ale partenerilor de afaceri sau dacă apelaţi la „firme specializate”, e bine să ştiţi:
datoriile la stat nu sunt actualizate pe site-ul ANAF… de cel puţin 6 luni!

Şi cine vă spune că „firma cutare”, partenerul vostru de afaceri, nu are datorii la stat… GREŞEŞTE! Nu e obligatoriu să vă mintă, poate nu ştie că secţiunea de datorii a site-ului ANAF a fost lăsată baltă de mai bine de jumătate de an. (sursa foto: stirileprotv.ro)

CITIŢI ŞI:
Cine actualizează datoriile pe site-ul ANAF? Nişte zidari…