Nu vă mai răţoiţi la olimpica MARIA GRAPINI! Câştigă doar 6.663 euro pe lună… şi acuş ajunge şomeră!

Văd că e superpopularizată pe FB o cucoană pe nume Maria GRAPINI (foto), înţeleg că e europarlamentar şi a fost olimpică la limba română şi la multe alte chestii.

Fiind un jurnalist mai pragmatic (sau mai răutăcios, depinde de interpretare), m-am gândit să văd şi să prezint care sunt veniturile declarate ale acestei persoane. Prin urmare, am consultat site-ul ANI (Agenţia Naţională de Integritate).

Prima constatare:
– declaraţiile de avere ale individei sunt completate „de mână”. OK, încă nu a descoperit calculatorul. Nici Androneasca nu l-a descoperit… şi e ministrul Educaţiei! Dar şi scrisul „de mână” este jalnic. Să zicem că e de doctor, nu de semianalfabet(ă)!

În declaraţia de avere din 2018, spune că a câştigat 102.572,16 (câtă exactitate) – sumă brută. Nu se înţelege foarte clar, dar e vorba de euro.
Şi mai menţionează 79.957,86 euro (aici e clar) – net!

Hai să nu fim răutăcioşi! Nu se adună sumele, e vorba de aproape 80.000 euro net pentru anul fiscal 2017. Adică 6.663 euro pe lună, ca medie.

Nu mă raportez nici la veniturile declarate în 2016 sau 2017, unde pomenea de pensie – care nu mai apare în 2018, nici la acţiunile deţinute la PASMATEX SA, despre care spunea că valorează 2,69 milioane lei (în declaraţia de avere din 2016). Trec şi peste faptul că există unele „cifre” care nu se pupă de la un an la altulRămân la declaraţia de avere din 2018 şi la veniturile nete de 6.663 euro pe lună.

Doamna (cum să-i spun altfel?) e obligată să atace pe toată lumea… ca să rămână parlamentar european. Mai exact, ca să spere că va fi pusă pe listă pentru un nou mandat.

Dacă nu prinde un următor mandat… nu va muri de foame, dar nici bine nu-i va fi. Mai ales că are nişte credite, iar firmele pe care le controlează nu realizează mari profituri.

Aşa că… nu fiţi răutăcioşi cu doamna! Cu limba română e certată de ceva vreme şi are de gând să se împace, şanse să mai prindă un nou mandat de parlamentar european (de la ALDE – înţeleg că e în partidul lui Tăriceanu) nu prea are. Ce să facă?! Se comportă aşa cum a învăţat-o partidul! Partidul din care provine… cel înfiinţat de Dan VOICULESCU! Aţi uitat din ce partid provine! (sursa foto: puterea.ro)

DOCUMENTE ATAŞATE:
Maria GRAPINI – declaraţie de avere 2016

Maria GRAPINI – declaraţie de avere 2017

Maria GRAPINI – declaraţie de avere 2018