Numit „pe şest” director general la CLUJANA, Călin Marcel OANCEA a fost „condamnat” să plătească 550.978 lei… banii sustraşi din TCDM PREST; marele manager are două falimente la activ şi mai este asociat şi administrator la două firme active, una înfiinţată în mai 2020

0

Clujeanul Călin Marcel OANCEA (foto) a bifat primul faliment în 2013, cel al firmei SMILE TEX SRL Cluj-Napoca, procedură în urmă căreia au rămas datorii neplătite (către Fisc) în valoare de 101.526 lei.

A doua „reuşită” de acest tip se numeşte TCDM PREST SRL (CUI/CIF: 21924756), debitoare care a intrat în insolvenţă pe 22 iunie 2018, a trecut la faliment după numai o lună, iar pe 4 septembrie 2020 a fost radiată. Conform tabelului definitiv, singurul creditor este Fiscul (DGRFP Cluj), cu suma de 1.195.133 lei.

Pentru că nu a primit actele contabile de la administratorul Călin Marcel OANCEA, lichidatorul judiciar REDRESARE LICHIDARE SPRL a formulat cerere de atragere a răspunderii personale… dar a fost îngăduitor cu pârâtul şi a solicitat ca acesta să suporte numai o parte din pasiv, şi anume suma de 550.978 lei, bani care figurau în „casă şi conturi la bănci” plus ” avansuri de trezorerie„. Altfel spus, lichidatorul judiciar a luat în calcul doar banii sustraşi de OANCEA din firmă.

Judecătorul sindic Dana Ioana RUSU de la Tribunalul Comercial Cluj a fost de acord cu solicitarea REDRESARE LICHIDARE SPRL şi „l-a condamnat” pe Călin Marcel OANCEA la plata sumei de 550.978 lei, cu menţiunea că sentinţa (din 26 iunie 2020, publicată în BPI pe 4 septembie 2020) poate/putea fi atacată cu apel în termen de 7 zile de la comunicare – detalii AICI.

Chiar dacă a bifat două falimente… şi o sentinţă de atragere a răspunderii personale, OANCEA nu are de gând să renunţe la afaceri, o dovadă în acest sens fiind înfiinţarea firmei TEXTRA MALL SRL (CUI/CIF: 42478230) în mai 2020. Mai mult, „recent condamnatul” Călin Marcel OANCEA este asociat şi administrator la TCDM LOGISTIC OC SRL (CUI/CIF: 37827881), firmă de transport înfiinţată în iunie 2017 şi care a încheiat 2019 cu un profit net de 113.419 lei, la o cifră de afaceri de 682.365 lei, datorii de 185.464 lei… şi 695.032 lei în casă şi conturi la bănci!

Pentru că a ţepuit Fiscul (chiar de două ori), OANCEA a fost numit… director la Compania de Apă SOMEŞ şi la CLUJANA!

Şi acum BOMBA! Călin Marcel OANCEA nu este chiar un clujean oarecare, ci unul care a început să se lipească la funcţii înalte în firme de stat!

Astfel, pe 30 aprilie 2020, Consiliul Judeţean Cluj a decis „desemnarea în calitate de administrator neexecutiv provizoriu în Consiliului de Administraţie al Companiei de Apă Someş SA a domnului Oancea Călin Marcel, începând cu data semnării contractului de mandat şi până la finalizarea procedurii de selecţie, dar nu mai mult de 4 luni” – AICI.

Dacă nu s-a dat vreo prelungire la hotărârea menţionată, OANCEA nu mai este la ora actuală în CA de la COMPANIA DE APĂ SOMEŞ SA (CUI/CIF: 201217). În schimb, a primit o altă funcţie, chiar mai importantă… probabil tot după ce i-au fost evaluate calităţile de manager!

Conform stiridecluj.ro, Călin Marcel OANCEA a fost numit – fără să se anunţe public – director general (interimar) la CLUJANA SA (CUI/CIF: 199206), binecunoscuta fabrică de încălţăminte din Capitala Ardealului.

Ţinând cont de faptul că societatea CLUJANA a reînceput să acumuleze datorii la stat, după ce a scăpat de cele vechi în urma manevrelor (dubioase) din cadrul procedurii de insolvenţă, probabil că OANCEA a fost numit director general… pentru experienţa lui în relaţia cu Fiscul! (sursa foto: facebook.com/calin.oancea.5)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.