O companie germană a cerut insolvenţa AGROTEX… firmă cu profit net de 100 milioane lei în ultimii 4 ani; instanţa a stabilit termen de judecată luna viitoare!

Înfiinţată în noiembrie 1992, compania AGROTEX SRL Carei (CUI/CIF: 2830353), este controlată de familia LĂŢA şi se laudă pe site-ul propriu că a devenit „una dintre cele mai importante companii care activează în sectorul agricol din vestul ţării”, activitatea de bază fiind „comerţul cu inputuri pentru agricultură, ceea ce înseamnă desfacerea de seminţe de grâu, porumb, floarea soarelui, soia, rapiţă, regulatori de creştere şi fertilizanţi foliari, tratamente sămânţă, adjuvanţi, pesticide şi insecticide de uz veterinar şi domeniu public”.

Pentru anul trecut, AGROTEX SRL a raportat 97 de angajaţi, un profit net de 25,31 milioane lei, o cifră de afaceri de 382 milioane lei, datorii de 123,97 milioane lei şi active circulante de 299,61 milioane lei. Demn de semnalat este faptul că rezultatele din 2018 nu sunt o excepţie, profitul net cumulat de companie în ultimii 4 ani (2015-2018) fiind de 100.134.655 lei.

Deşi colaborează de ani de zile cu „cei mai importanţi producători mondiali în domeniul seminţelor certificate, pesticidelor, îngrăşămintelor chimice şi cerealelor”, se pare că AGROTEX SRL nu a înţeles „mentalitatea germană”… şi a omis să-şi achite obligaţiile financiare faţă de TRIBODYN AG, iar asta reiese din Dosarul nr.1477/83/2019, înregistrat pe 3 iulie 2019 la Tribunalul Satu Mare.

Mai exact, TRIBODYN AG, companie germană care „dezvoltă şi produce îngrăşăminte foliare ecologice şi pentru sol din inovatoarea gamă «Lithovit»”, a depus o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva AGROTEX SRL, demers care a dus la constituirea dosarului menţionat.

Interesant la acest proces este că Tribunalul Satu Mare nu a pus mai presus de toate vacanţa judecătorească, aşa cum se întâmplă mai peste tot, şi a programat termenul de judecată pentru data de 8 august 2019. (sursa foto: moldivars.ro)