O firmă care administrează magazine „La Doi Paşi” în Iaşi s-a cerut în insolvenţă… după 81 de cecuri şi 72 de bilete la ordin refuzate la plată; patronul IONIŢĂ este căutat „cu drujba” de ţiganii STĂNESCU

0

Înfiinţată în septembrie 2005, L & D MARKETING SRL Iaşi (CUI/CIF: 17946233) este deţinută de Sorinel ROMEGHEA şi Constantin Daniel IONIŢĂ şi a înregistrat rezultate pozitive până în 2017, în principal ca urmare a faptului că administrează în franciză câteva magazine „La Doi Paşi” (brand care aparţine companiei METRO CASH & CARRY ROMANIA SRL).

Cel mai probabil ca urmare a implicării asociatului Constantin Daniel IONIŢĂ, care este unic administrator al firmei, în afaceri imobiliare, L & D MARKETING SRL a început să nu-şi mai onoreze obligaţiile financiare faţă de partenerii de afaceri şi în numai 4 luni a refuzat la plată 81 de cecuri şi 72 de bilete la ordin, ţeapa totală trasă beneficiarilor acestor instrumente de plată fiind de 3,48 milioane lei.

Primul incident de plată a fost raportat pe 27 septembrie 2018, iar cel mai recent este… de astăzi, 1 februarie 2019, cu menţiunea că biletele la ordin refuzate la plată începând cu luna noiembrie 2018 poartă menţiunea „poprire sau alte măsuri de indisponibilizare instituite pe cont de către o autoritate a statului„.

Demn de menţionat este şi faptul că acest Constantin Daniel IONIŢĂ şi-a pus în cap şi ţiganii STĂNESCU, pe care i-a păcălit să-l împrumute cu sume impresionante, după cum relatează Dezvăluirea.ro.

Deşi în ultimele 3 luni a reuşit „să fenteze poprirea” cu cash-ul de la magazine, Constantin Daniel IONIŢĂ a realizat că va fi executat de creditorii care deja au câştigat câteva procese (inclusiv ţiganii STĂNESCU) şi pe 29 ianuarie 2019 a depus la Tribunalul Iaşi o cerere de intrare în insolvenţă. Interesant este că foarte rapid a reacţionat creditorul OTP BANK ROMANIA, care a depus o solicitare similară şi, astfel, „s-a lipit” la Dosarul nr.452/99/2019, pentru care primul termen de judecată a fost programat pe 13 februarie 2019.

Chiar dacă cererea debitoarei nu va îndeplini condiţiile şi ar putea fi respinsă, este cert că L & D MARKETING SRL va intra în insolvenţă (la solicitarea creditorilor). Cum deschiderea procedurii implică un control (de fond) al Fiscului, poate se interesează cineva şi de provenienţa banilor împrumutaţi debitoarei de ţiganii STĂNESCU… eventual şi de legalitatea tranzacţiilor! (sursa foto: magister.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.