O firmă cu 4 angajaţi a plătit o chirie de 60.000 euro pentru o casă închiriată de la consilierul MIRCEA MANOLACHE

Răspunsul pe care îl primesc la mare parte dintre sesizările/petiţiile transmise Fiscului (legate de firmele abia intrate în insolvenţă, în cele mai multe cazuri) este că „se va evalua gradul de risc fiscal al situaţiei pe care aţi semnalat-o”. Pare o chestie sofisticată/complexă, dar e doar o vrăjeală. Sunt firme la care se vede de la o poştă „gradul de risc fiscal”… şi nu sunt verificate niciodată. Peste o astfel de societate am dat zilele trecute, în timp ce scuturam de praf declaraţiile de avere ale consilierilor judeţeni din Iaşi.

Înfiinţată în iulie 2007, X MEDIA COMPANY SRL Iaşi (CUI/CIF: 22120598) prestează oficial „activităţi de telecomunicaţii prin satelit” (Cod CAEN: 6130) şi este controlată de Aniela BODEA. Prin urmare, vorbim de videochat şi de fosta soţie a lui Costin BODEA, poreclit de unii om de afaceri (tot de „bordeluri virtuale” se ocupă şi el).

Începând cu 2016, X MEDIA COMPANY SRL raportează pierderi mult mai mari decât cifra de afaceri, acestea totalizând 1.047.014 lei în 3 ani, capitaluri proprii negative (din 2017) şi din ce în ce mai puţini angajaţi (9 în 2016, 6 în 2017 şi 4 în 2018). Deşi asemenea indicatori financiari dau de gândit şi unor elevi de liceu economic, nu s-a deranjat nimeni de la Fisc (şi nici de la ITM) să controleze firma.

În 2018 – an în care a avut numai 4 angajaţi – X MEDIA COMPANY SRL a plătit cel puţin 60.000 euro drept chirie pentru o casă.
Această sumă apare în declaraţia de avere din 2019 a consilierului judeţean Mircea MANOLACHE (foto) la categoria „venituri din alte surse”, cu menţiunea „închiriat imobil„. În acel document, MANOLACHE precizează că deţine 3 case (şi un apartament) – de 93,3 mp, de 132,36 mp şi de 200 mp. Una din acestea a fost închiriată de firma Anielei BODEA, nu ştiu care… nici nu are importanţă.

Am spus „cel puţin” pentru că – dacă Mircea MANOLACHE a completat corect declaraţia şi nu are niciun handicap care să-i permită scutirea de impozite – 60.000 euro este suma netă încasată în 2018 de consilierul candidat la europarlamentare (nu râdeţi, şi ŞALARU a fost pe lista UNPR… a lipsit doar TĂRĂBOANŢĂ!), ceea ce înseamnă că e posibil ca X MEDIA COMPANY SRL să fi plătit cu vreo 10% mai mult.

X MEDIA COMPANY SRL are şi un punct de lucru la Suceava, adică acei 4 angajaţi din 2018 au acoperit două „sucursale”. Deşi avea doar 4 angajaţi, patroana Aniela BODEA a plătit cel puţin 60.000 euro chirie pentru un ditamai căsoiu’ la Iaşi. Nu m-ar mira să fie o situaţie asemănătoare şi la Suceava. Cu toate acestea, „gradul de risc fiscal” a rămas atât de mic şi neînsemnat încât nu l-a observat nimeni de la Fisc. Probabil stă ascuns prin spatele fetelor care prestează la videochat şi de asta nu îl bagă nimeni în seamă! (sursa foto: youtube.com – Iasi tvLife)