O mişcare dubioasă a libanezului (fugar?) Mohammad MURAD: a dizolvat firma în care se asociase (în noiembrie 2021) cu „doamna jurist” COTETI şi cu fratele Hassan MORAD… alt datornic la Fisc

Pe data de 1 februarie 2023, asociaţii INFRASTRUCTURA TECHNOSTRADE SRL Mogoşoaia (CUI/CIF: 42992451) au decis „dizolvarea şi lichidarea concomitentă a societăţii”, cu menţiunea că agentul economic „nu are debite către terţe persoane şi, de asemenea, nici active ce ar putea fi distribuite la finalizarea procedurii”. Aici am nişte dubii, motiv pentru care am sesizat Fiscul!

Conform ONRC, sunt 3.614 firme dizolvate în luna februarie 2023… dar cea a societăţii INFRASTRUCTURA TECHNOSTRADE SRL merită analizată doar şi pentru că are următorii asociaţi:

  • TECHNIC TECHNOSTRADE SRL Bucureşti (CUI/CIF: 35171305) – administrator Roxana Maria LUPESCU
  • MBM PHEN HOLDING SRL Bucureşti (CUI/CIF: 6812783) – administrator Mohammad MURAD (foto)
  • ONIX RESIDENCE SRL Bucureşti (CUI/CIF: 33239447) – administrator Hassan MORAD (fratele lui Mohammad MURAD)

Această asociere a luat naştere în noiembrie 2021… şi – surprinzător – a fost anunţată de câteva publicaţii, probabil la intervenţia unuia dintre „actorii” implicaţi.

MBM PHEN HOLDING SRL este o firmă a libanezului cu cetăţenie română Mohammad MURAD care teoretic prestează „activităţi ale holdingurilor”.

ONIX RESIDENCE SRL este un dezvoltator imobiliar cu datorii la stat de 13,35 milioane lei – la 31 decembrie 2022 (conform anaf.ro).

TECHNIC TECHNOSTRADE SRL este firma deţinută în acte de Alina Florina COTETI (foto), partenera/concubina lui Ioan Adrian HOMAN şi administrată (de mai puţin de un an) de Roxana Maria LUPESCU (mâna dreaptă de la insolvenţa CONSTRUCŢII SA Sibiu) – detalii AICI.

Din decembrie 2020, administrator la INFRASTRUCTURA TECHNOSTRADE SRL este Ioan Adrian HOMAN, iar sediul social este – chiar din octombrie 2020 – „la el acasă”.

Conform propriilor declaraţii, „marele investitor în turismul românesc” Mohammad MURAD a revenit în România – pentru câteva zile – pe 3 februarie 2023.
Dizolvarea a fost decisă pe 1 februarie 2023. ŞTIU, putea fi reprezentat de avocat sau alt reprezentant… dar mi se pare ciudată această grabă.

Mohammad MURAD nu recunoaşte că e fugit din România… susţine că preferă să trăiască în Liban, o ţară cu mari probleme economice şi, mai nou, bombardată de Israel. Patriot, bravo lui!

CITIŢI ŞI:
BCR execută silit TECHNIC TECHNOSTRADE… firmă la care administrator a devenit Roxana LUPESCU, mâna dreaptă a lui Ioan Adrian HOMAN la (falimentarea) CONSTRUCŢII SA Sibiu; „doamna jurist” Alina Florina COTETI încă este unic asociat

PHOENICIA EXPRESS: Firma controlată de Mohammad MURAD a încheiat anul 2022 cu datorii la stat de 15,23 milioane lei; contribuţiile la „Pensii” şi „Sănătate” reţinute de la angajaţi şi nevirate la bugetele corespunzătoare depăşesc 10,6 milioane lei… şi includ o componentă penală de cel puţin 1,87 milioane lei