OPTIMA ATLANTIC: Deşi a primit sesizare de la SUPERVIZOR.ro, Fiscul asistă pasiv la nerespectarea legii de către lichidatorul judiciar LAURA CREŢU; firma înfiinţată de Alin Adrian SAVIN nu şi-a achitat datoriile la stat… cu toate că scriptic avea bani „să arunce şi în câini”

OPTIMA ATLANTIC SRL Galaţi (CUI/CIF: 42870624) a intrat direct în faliment (la propria cerere), iar în sentinţa de deschidere a procedurii simplificate – pronunţată de judecătorul sindic Diana-Mihaela OANCEA în Dosarul nr.3910/121/2021 – se precizează că «societatea are datorii către creditori de 46.257 lei».

Legea nr 113/2020 „privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 88/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul insolvenţei şi a altor acte normative” a stablit că «valoarea-prag (cuantumul minim al creanţei, pentru a putea fi introdusă cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă) este de 50.000 lei atât pentru creditori, cât şi pentru debitori». Din păcate Diana-Mihaela OANCEA, fost preşedinte al Judecătoriei Galaţi (detalii AICI), nu a aflat de această modificare… operată încă din 8 iulie 2020!

Numit la propunerea debitoarei, lichidatorul judiciar CREŢU LAURA INSOLV IPURL s-a gândit că incompetenţa judecătorului sindic trebuie completată cu… nesimţire, aşa că nu a publicat tabelul preliminar al creanţelor până la termenul limită prevăzut în sentinţa de deschidere a procedurii (7 octombrie 2021), ci abia pe 25 octombrie 2021.

Cu toate că Legea 85/2014 spune că Adunarea Creditorilor se poate întruni numai după publicarea în BPI a tabelului preliminar, în cazul OPTIMA ATLANTIC SRL a avut loc pe 12 octombrie 2021!

Grav este că Fiscul – prin AJFP Galaţi, instituţie condusă de Mioara-Daniela CARP (foto) -, teoretic singurul creditor, a acceptat această ilegalitate… şi, mai mult, a confirmat în funcţia de lichidator judiciar practicianul ticălos, care a uitat şi de „raportul amănunţit asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia stării de faliment, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă, în termen de 40 de zile de la data desemnării”. În BPI nu există nicio menţiune referitoare la acest document.

Demn de semnalat este şi faptul că această pasivitate/complicitate a Fiscului s-a manifestat în condiţiile în care SUPERVIZOR.ro a sesizat AJFP şi DGRFP Galaţi (cu privire la problemele de la acest faliment) pe 11 octombrie 2021 şi a atras atenţia că a doua zi este convocată Adunarea Creditorilor. Nu am primit răspuns, nici măcar număr de înregistrare (deşi am solicitat) şi, după cum se poate observa, petiţia a fost tratată cu sictir.

Acest comportament al Fiscului nu face altceva decât să sugereze că există o înţelegere/complicitate cu lichidatorul judiciar, eventual şi cu incompetentul judecător sindic, care are drept scop îngroparea „mortului” OPTIMA ATLANTIC SRL şi, desigur, a datoriilor acumulate de această firmă – 115.949 lei către AJFP Galaţi, conform tabelului preliminar.

În ceea ce priveşte debitoarea OPTIMA ATLANTIC SRL, reamintesc că a fost înfiinţată în august 2020 de Alin-Adrian SAVIN şi recent a fost trecută pe numele unui individ cu numele Ionuţ POSTOLACHE… o tranzacţie similară fiind înregistrată şi în cazul societăţii ZODIAC TREND SRL Galaţi (CUI/CIF: 39101671).

Pentru anul trecut (5 luni de activitate), OPTIMA ATLANTIC a raportat 5 angajaţi, profit net de 531.820 lei, la o cifră de afaceri de 531.820 lei, datorii de 48.394 lei şi active circulante de 580.292 lei, din care 580.292 lei în casă şi conturi! (sursa foto: viata-libera.ro)

CITIŢI ŞI:
OPTIMA ATLANTIC: Incompetenţa judecătorului sindic este completată de nesimţirea lichidatorului judiciar; am sesizat Fiscul cu privire la „isprava” lui SAVIN