Organizatorul Bingo UNIPLAY a intrat în insolvenţă în urmă cu 5 luni; administratorul judiciar VASILE URS încă nu a publicat tabelul creditorilor; şi judecătorului sindic IOAN PĂRĂUAN „i se rupe” de Legea 85/2014

0

BĂTAIE DE JOC este puţin spus dacă ne referim la cea mai recentă ţeapă de tip bingo televizat, numită UNIPLAY SHOW, organizată de MONTE CALM PLAY SRL Bistriţa (CUI: 36141841), redenumită SISTEM CONSUM EXTRA SRL… şi prezentată/promovată de ANTENA 1.

Insolvenţa organizatorului ţepei UNIPLAY SHOW a fost consemnată oficial pe 20 septembrie 2017, de către judecătorul sindic Ioan PĂRĂUAN de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud – Dosarul nr.4051/112/2017. Conform deciziei instanţei, administratorul judiciar provizoriu CONSULT MANAGEMENT UV IPURL (Vasile URS – foto) avea OBLIGAŢIA de a publica tabelul preliminar al creanţelor până cel târziu pe 25 noiembrie 2017.

În urmă cu o mai bine de lună, pe 9 ianuarie 2018, am semnalat faptul că administratorul judiciar provizoriu CONSULT MANAGEMENT UV IPURL (Vasile URS) nu respectă absolut nimic din prevederile Legii 85/2014, iar judecătorul sindic „îi ţine palma”AICI.

De atunci şi până acum nu s-a întâmplat aproape nimic. Pe 15 şi 16 ianuarie 2018, Vasile URS a publicat în BPI nişte rapoarte… (ante?)datate 11 decembrie 2017 şi 13 decembrie 2017. În documentul emis teoretic pe 13 decembrie 2017 şi publicat după mai bine de o lună (16 ianuarie 2017), administratorul judiciar încearcă să inducă ideea că vinovat de insolvenţă/ţeapă ar fi un anume Mihai CUREŞ (49 de ani), un necăjit pe numele căruia a fost pasată firma ţepară SISTEM CONSUM EXTRA SRL (şi nu numai aceasta)… de către Radu CHIFA, desigur.

În raportul de activitate datat 11 decembrie 2017, Vasile URS spune aşa:

  • În ceea ce priveşte tabelul preliminar al creanţelor, menţionăm că datorită numărului mare de creditori care au formulat cereri de creanţă şi a faptului că societatea debitoare nu mai are decât o persoană care este în măsură să ne dea informaţii şi să ne pună la dispoziţie documente, nu am reuşit să finalizăm verificarea tuturor cererilor de creanţă pentru a putea intocmi tabelul preliminar
  • De asemenea, am constatat existenţa unui număr mare de creanţe care nu pot fi inscrise în tabel şi care necesită, conform prevederilor legale, întocmirea notificărilor şi expedierea acestora către creditorii respectivi, pentru a da posibilitatea acestora să formuleze eventuale contestaţii în termen legal
  • Ca urmare, în conformitate cu prevederile art.100 al.(2) din Legea nr.85/2014, solicităm judecătorului sindic să dispună majorarea termenelor prevăzute la al.(1) lit.b), c) şi e) cu 30 de zile

Sărind peste faptul că solicitarea lui Vasile URS a venit după expirarea termenului iniţial de publicare a tabelului preliminar, important de menţionat este că nici portalul instanţelor de judecată şi nici BPI nu prezintă o decizie a judecătorului sindic privind prelungirea termenelor procedurii.

80 de zile întârziere! Şi ce dacă?!

SĂ ZICEM că judecătorul sindic Ioan PĂRĂUAN a acceptat prelungirea cu 30 de zile! Termenul iniţial pentru publicarea tabelului preliminar a fost 25 noiembrie 2017. De atunci au trecut aproape 80 de zile! Legea 85/2014 nu permite astfel de prelungiri. Şi ce dacă? La Tribunalul Bistriţa Năsăud este permis orice. Mai ales dacă e vorba de Radu CHIFA sau de Vasile URS!

Dacă interesează pe cineva, preşedinte al Tribunalului Bistriţa-Năsăud, adică un fel de supervizor al tuturor proceselor de la această instanţă, este  Liana Elisabeta PREDA, judecător remunerat în 2016 cu 133.856 lei (medie de 11.155 lei/lună).

De ce este tergiversată insolvenţa SISTEM CONSUM EXTRA? Nu pentru că Vasile URS nu ar putea duce o asemenea procedură, ci pentru că se doreşte „să treacă valul”. Şi a cam trecut. Mulţi dintre creditori (persoane fizice sau firme) s-au resemnat, unii au şi uitat că au fost ţepuiţi de Bingo UNIPLAY. De ce fie bătut fierul cât e cald… dacă se poate şi altfel?! De ce ar fi interesaţi Vasile URS, Ioan PĂRĂUAN sau chiar Liana Elisabeta PREDA de un proces judecat cu celeritate? Ce rost are?! (sursa foto: rasunetul.ro)

CITIŢI ŞI:
Administratorul judiciar al ţepei Bingo UNIPLAY SHOW, pe nume Vasile URS, şi-a propus să rămână „mizerabil” şi în 2018. A REUŞIT!

Organizatorul ţepei bingo UNIPLAY SHOW a intrat oficial în insolvenţă; termenul de înscriere la masa credală este 10 noiembrie 2017LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.