Patronul de la CORNELIUS a vrut să „asomeze” un porc domestic cu arma de vânătoare şi a ucis un spectator; doar 10 angajaţi declaraţi la restaurantul cu 80 de locuri, program de 14 ore pe zi, 7 zile din 7!

0

Sâmbătă, 6 mai 2017, omul de afaceri Corneliu NISTOR (54 de ani; FĂRĂ litera „s” la finalul prenumelui) din Iaşi s-a deplasat la o presupusă fermă proprie din comuna Holboca cu intenţia de a sacrifica un porc. Pentru că animalul era foarte mare (200 kg) s-a gândit să îl execute cu o armă de vânătoare de tip Browning, pe care o NISTOR o deţinea în calitate de vânător „cu experienţă de 15 ani”. Glonţul doar a şters capul porcului sau a trecut prin el, a ajuns în gardul betonat al ţarcului, iar o schijă a ricoşat într-unul dintre cei prezenţi acolo. Pentru că aparent nu era o rană gravă, ambulanţa a fost chemată cu întârziere, iar victima a murit după ce a ajuns la spital.

Aşa sună povestea unui accident parcă desprins dintr-un film cu tâmpiţi, conform relatărilor din presa locală (AICI şi AICI, de exemplu), cu menţiunea că o singură publicaţia a îndrăznit să publice numele „vânătorului de porci domemestici”, cu o mică eroare la prenumele specimenului (Cornelius, în loc de Corneliu). Faptul că în unele articole apare menţiunea „patronul unui restaurant” arată că se cunoştea şi numele lui Corneliu NISTOR, asociat majoritar şi administrator la UNICA SRL Iaşi (CUI: 1981072), firma care deţine restaurantul CORNELIUS din Capitala Moldovei (campusul Tudor Vladimirescu, vizavi de căminul T 17).

La o astfel de întâmplare, un om normal se întreabă „câtă minte să ai sau cât de tare să fii băut/drogat încât să-ţi dea prin cap să împuşti un porc domestic?!„. Şi vorba unui comentator: data viitoare încercaţi cu o grenadă!

Dar dincolo de această enigmă, mai apare o problemă care ar trebui lămurită: în articolele apărute în presă există menţiunea „împreună cu încă trei angajaţi„. Unde erau angajaţi cei trei? Erau în timpul serviciului? Domnule George Andrei ALBULESCU, puteţi să ieşiţi din biroul de şef la ITM Iaşi, că nu vine Iulian TĂRĂBOANŢĂ să vă ia locul… are altele pe cap!

Ce cred eu despre porcul respectiv? Urma să fie servit la restaurant, probabil unor nuntaşi. Ce altceva să faci cu un porc de 200 de kile între 1 Mai şi Sf. Constantin şi Elena?! Şi mai cred că nu a fost prima dată când s-a consemnat o „execuţie porcină” la aşa-zisa fermă de fazani de la Holboca.”Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz„, mai aflăm de prin presă, demers care a avut darul să-i bucure pe unii. Probabil nu au aflat că jegul acesta a primit doar 5 ani şi 4 luni de închisoare pentru că a condus băut, cu permisul suspendat, a omorât un om şi a accidentat o altă persoană, plus că a fugit de la locul accidentului. Dacă se judecă cu aceeaşi măsură, NISTOR va trebui să facă 3 zile de muncă în folosul comunităţii, eventual la ferma de fazani!

Doar 10 angajaţi la ditamai restaurantul?

Dacă pomenitul George Andrei ALBULESCU îşi deplasează fizicul sau pune pe cineva să se ocupe de acest incident, poate se interesează şi de angajaţii la restaurantul CORNELIUS, că raportările pe anul trecut sugerează că ori e ceva muncă la negru, ori oamenii respectivi au statutul nedeclarat de sclavi.

Pentru anul 2016, societatea UNICA SRL a raportat 10 angajaţi (număr mediu), cam la fel ca în anii anteriori. Conform paginii web a crâşmei, programul de funcţionare este 10:00-00:00, 7 zile pe săptămână. Asta înseamnă 98 de ore pe săptămână (14×7), adică 2,45 norme – norma întreagă (un salariat) este de 40 ore/săptămână.

Presupunând că programul real al unui angajat e de 10-12 ore, nu de 8 cum ar fi normal, rezultă că ar trebui să fie măcar doi oameni pentru fiecare post. Bucătar, ajutor de bucătar şi barman – înseamnă 6 oameni. Mai rămân 4 locuri pentru ospătari (doi pe schimb) pentru un local cu 80 de locuri declarate! Asta fără să pun la calcul contabilul, femeia de serviciu, paznicul sau „formaţia proprie”, despre care putem crede că lucrează pe bază de înţelegeri conerciale, nu pe contracte de muncă. Prin urmare, eu nu cred că o crâşmă cu 80 de locuri şi program de lucru de 14 ore pe zi, 7 zile pe săptămână, poate să aibă doar 10 angajaţi. Şi, din când în când, unii dintre ei participă şi la execuţii de porci! Nu mai pun la socoteală că pe pagina de Facebook apare şi un director general cu numele Nistor Cornelius Andrei. Plus o terasă cu mini-grădină zoologică, deschisă în vara anului trecut!

Demn de remarcat la societatea care administrează restaurantul este că din 2015 a început să raporteze venituri de câteva ori mai mari faţă de anii anteriori, obţinute cu acelaşi număr de angajaţi. În plus, şi profiturile raportate la Fisc au crescut foarte mult, ajungându-se la o rată a profitului net de 37% în 2015 şi de 27% în 2016 (profitul net raportat la cifra de afaceri). Poate de atunci a început CORNELIUS să utilizeze în bucătărie porcii „asomaţi” cu arma de vânătoare

UNICA SRL are un capital social de 630.200 lei, deţinut de Corneliu NISTOR – 70% şi Andrei NISTOR (împlineşte 27 de ani luna viitoare) – 30%. Juniorul NISTOR a devenit asociat în februarie 2016, dar atribuţii de administrator deţine numai seniorul. Niciunul din cei doi nu mai deţine participaţii la alte firme, aşa că ferma de fazani pare a fi o chestie pe persoană fizică, fără personalitate juridică… (sursa foto: facebook.com/RestaurantCorneliusIasi)

NOTĂ:
Dacă aţi găsit informaţii utile în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contactLĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.