PLOSCAR şi BĂDESCU au fost „condamnaţi” să plătească datorii de 8,86 milioane lei… deşi oficial nu au administrat JOLKA IMPEX (document ataşat)

Societatea JOLKA IMPEX SRL (CUI/CIF: 32424187) a fost înfiinţată în noiembrie 2013, de către Radu Florin POP, cu sediul social în satul Luna de Sus, comuna Floreşti, judeţul Cluj, şi urma să desfăşoare „Lucrări de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”.

Nu a depus niciodată bilanţ la Fisc, iar în octombrie 2014 a fost întocmit un raport de inspecţie fiscală prin care a fost „luată măsura stabilirii unui TVA de plată suplimentar în sumă de 7.564.907 lei şi pentru neplata la termen a TVA stabilit suplimentar au fost calculate majorări de întârziere în sumă de 383.311 lei şi penalităţi de întârziere în sumă de 254.928 lei„.

Deşi nu a încasat niciun leu din aceste sume, DGRFP Cluj-Napoca s-a deranjat să depună o cerere de aplicare a Legii 85/2014 abia după 4 ani (pe 1 octombrie 2018), iar Tribunalul Comercial Cluj a dispus deschiderea procedurii generale pe 22 ianuarie 2019, iar după o lună s-a trecut la faliment prin procedura simplificată.
În mai 2019, Fiscul a formulat cerere de atragere a răspunderii patrimoniale… dar nu împotriva administratorului Radu Florin POP, calitate de pârâţi având Dumitru Aurelian PLOSCAR şi Radu Călin BĂDESCU! S-a ajuns în această situaţie inedită pentru că, în urma soluţionării unui dosar penal (acuzaţie de evaziune fiscală) s-a stabilit că „POP Radu Călin a deţinut doar scriptic calitatea de administrator statutar al debitoarei, faptic inculpaţii PLOSCAR Dumitru Aurelian şi BĂDESCU Radu Călin administrând societatea în perioada noiembrie 2013 – iulie 2014″! De fapt, PLOSCAR şi BĂDESCU – prin intermediul firmei JOLKA IMPEX SRL – au adus maşini second-hand din Uniunea Europeană (unele posibil furate!) şi le-au vândut în România… fără să plătească taxele prevăzute de legislaţia în vigoare.

Judecătorul sindic Nicoleta KOŞA a fost de acord cu acuzaţiile reclamantului DGRFP Cluj-Napoca şi a pronunţat următoarea decizie: „Obligă pârâţii, în solidar, la suportarea pasivului debitoarei JOLKA IMPEX SRL în cuantum 8.856.257 lei„. PLOSCAR Dumitru Aurelian şi BĂDESCU Radu Călin pot ataca sentinţa „în termen de 7 zile de la comunicare”. (sursa foto: financialexpress.com)

DOCUMENT ATAŞAT:
JOLKA IMPEX SRL – Sentinţă de atragere a răspunderii patrimoniale