POŞTA ATLASSIB a intrat în insolvenţă… din cauza creşterii salariului minim! Datoriile depăşesc 11 milioane lei

0

Societatea POŞTA ATLASSIB CURIER RAPID SRL Sibiu (CUI: 15673471) a fost înfiinţată în august 2003 şi, conform site-ului propriu, „oferă sevicii de curierat atât la nivel naţional prin cele peste 85 de depozite şi agenţii, cât şi în afara ţării prin cele peste 150 de agenţii, şi astfel se pot transporta colete în aproape toate colţurile Europei”.

Deţinută de Marina CARABULEA – 99,66777% şi ATLASSIB SRL Sibiu (CUI: 4896419) – 0,33223%, firma de curierat s-a cerut în insolvenţă pe data de 28 septembrie 2018. În documentaţia depusă la Dosarul nr.2195/85/2018, debitoarea a susţinut că „datorită (din cauza – n.r.) schimbării cadrului legislativ cu privire la salariul minim, precum şi unui mediu concurenţial tot mai accentuat, începând cu a doua parte a anului 2017, cheltuielile au depăşit veniturile şi nu s-a mai reuşit plata datoriilor scadente. În această situaţie, societatea nu a mai reuşit să-şi continue activitatea pe profit în anul 2017 şi, din lipsa de disponibilităţi băneşti, a acumulat şi alte datorii, inclusiv dobânzi şi penalităţi de întârziere la datoriile scadente„.

În cererea introductivă, POŞTA ATLASSIB CURIER RAPID SRL Sibiu a mai precizat că „are datorii certe, lichide şi exigibile care depăşesc suma de 11.000.000 lei şi nu există perspectivă imediată de obţinere a lichidităţilor pentru plata acestora, chiar în situaţia unor reeşalonări„.

Interesant este faptul că o persoană fizică pe nume Ioana POPESCU a depus la dosar o cerere de intervenţie în interes propriu, prin care a solicitat respingerea cererii introductive a debitoarei, apreciind că solicitarea „are un obiect ilicit, urmărind în realitate fraudarea intereselor creditorilor care au început executarea silită împotriva patrimoniului SC POŞTA ATLASSIB CURIER RAPID SRL, cererea îmbrăcând forma bancrutei frauduloase

Pe 9 octombrie 2018, judecătorul sindic Claudia ROHNEAN de la Tribunalul Sibiu a admis cererea şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă, iar în funcţia de administratorr judiciar provizoriu a numit practicianul propus de debitoare, PREMIER INSOLV SPRL (Maria ŞTIRBEŢ), cu o remuneraţie iniţială de 800 lei/lună.

Instanţa a stabilit data de 23 noiembrie 2018 drept termen limită de înscriere la masa credală, iar prima Adunare a Creditorilor urmează să se întrunească pe 18 decembrie 2018, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar (Sibiu, str. Crişanei nr.2).

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.2195/85/2018, al debitoarei POŞTA ATLASSIB CURIER RAPID SRL Sibiu, este programat pe 22 ianuarie 2019. (sursa foto: postaatlassib.ro)

DOCUMENTE ATAŞATE:
POŞTA ATLASSIB CURIER RAPID SRL – Încheiere de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală

POŞTA ATLASSIB CURIER RAPID SRL – Notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.