Prima ţeapă AGNES TOMA se ridică la 17 milioane lei; BRD-GSG „a luat-o” de 8 milioane lei; Adunarea Creditorilor a solicitat atragerea răspunderii personale împotriva soţilor PRIBEAGU

Vă mai amintiţi de AGNES TOMA? Este un brand lansat la Piatra Neamţ de o individă pe nume Agnes Lăcrămioara PRIBEAGU (foto). Mai există şi acum un site (atshoponline.ro, redirecţionat de pe agnestoma.ro) care teoretic este funcţional şi caută persoane dispuse să cumpere nişte rochii despre care nu se ştie cine le produce (există o legendă frumoasă, despre o viitoare mireasă care a desfăcut cusăturile unei rochii – sper să o povestesc cu altă ocazie).

Activ este şi un cont de Facebook, de unde doamnele/domnişoarele interesate pot afla că există o „casă nouă” (cea „veche” a fost  vândută de executori!), adică un loc (nedefinit) de unde pot fi achizionate „doar cu programare (…) noile colecţii exclusive de rochii de seară şi de mireasă”. Şi mai există şi zeci de anunţuri pe olx prin care viitoarele mirese sunt informate că pot achiziţiona – chiar şi la 150 lei – „creaţii Agnes Toma”.

Sărind peste aceste răutăcisme, hai să vedem ce performanţe financiare a înregistrat AGNES TOMA COM SRL Piatra Neamţ (CUI: 5419396), prima firmă prin care şi-a desfăşurat activitatea „casa de modă” a doamnei PRIBEAGU.

Înfiinţată în martie 1994, AGNES TOMA COM SRL a fost rebotează BIZZSTAND SOLUTIONS SRL în mai 2010. După mai puţin de o lună, s-a cerut în insolvenţă – Dosar nr.1695/103/2010.

Acum, la 8 ani de la intrarea sub incidenţa Legii 85/2014, lichidatorul judiciar EUROINSOLV IPURL (Camelia Monalisa LITEANU), practician care a administrat procedura în tot acest timp – a publicat Tabelul definitiv al creanţelor.

Documentul prezintă valoarea ţepei trase de AGNES TOMA COM SRL – 17.287.567,12 lei. Când spun „valorea ţepei” mă refer la banii pe care creditorii nu mai au cum să îi recupereze.

Am ataşat acest tabel… dar îmi face plăcere să precizez că BRD-GSG „a luat-o” de 8 milioane lei. Banca a fost înscrisă la masa credală cu 9,29 milioane lei, o creanţă teoretic garantată, şi a recuperat un pic peste un milion de lei. Fiscul a pierdut „numai” 6,34 milioane lei.

Analizând tabelul definitiv şi raportul final al lichidatorului judiciar, chiar pot să spun că prima afacere AGNES TOMA a fost de succesCine a mai reuşit să ţepuiască BRD-GSG cu 8 milioane lei (1,8 milioane euro la cursul din 2010)?

Există o cerere de atragere a răspunderii personale împotriva foştilor administratori de la BIZZSTAND SOLUTIONS SRL, mai exact împotriva soţilor PRIBEAGU, dar va fi respinsă. Pot pune pariu! (sursa foto: facebook.com/profile.php?id=100004536465141)

DOCUMENTE ATAŞATE:
BIZZSTAND SOLUTIONS SRL, fosta AGNES TOMA COM SRL – Tabel definitiv consolidat rectificat al creanţelor

BIZZSTAND SOLUTIONS SRL, fosta AGNES TOMA COM SRL – Raport final al lichidatorului judiciar