Primăria Sibiu a cerut insolvenţa ATLASSIB

ATLASSIB SRL Sibiu (CUI: 4896419) a fost înfiinţată în iuie 1993 şi la ora actuală este deţinută de Marina CARABULEA (65 de ani) – 90,21% şi Corneliu TĂNASE (cetăţenie germană, 64 de ani) – 9,79%, în timp ce Călin Emil PĂRĂU este unic administrator.

De anul trecut, firma de transport a familiei CARABULEA are o problemă mare cu Fiscul, care a calculat o grămadă de datorii… şi pe care debitoarea le contestă. Astfel, conform site-ului ANAF (aflat în mentenanţă de câteva zile!), la finalul anului trecut, obligaţiile restante la bugetele de stat se ridicau la 63.584.344 lei, din care 46.149.140 lei reprezintă suma contestată de ATLASSIB SRL.

Pe lângă aceste probleme cu Fiscul şi probabil din cauza lor, ATLASSIB SRL s-a trezit la finalul anului trecut cu două cereri de insolvenţă, depuse de creditorii CAR ET BUS MAINTENANCE (Dosarul nr.5509/85/2017) şi CWS BOCO ROMANIA SRL (Dosarul nr. 5761/85/2017). Pe 11 ianuarie 2018, Tribunalul Sibiu a respins ambele solicitări. Motivul nu este prezentat pe portal.just.ro, iar această instanţă nu are obiceiul de a publica în BPI astfel de sentinţe.

La doar două luni (şi ceva zile) de la decizia favorabilă a instanţei sibiene, ATLASSIB SRL primeşte o nouă lovitură.. De data aceasta, din partea Primăriei Sibiu. Mai exact, creditorul MUNICIPIUL SIBIU – DIRECŢIA FISCALĂ LOCALĂ SIBIU a depus ieri, 19 martie 2018, cerere de deschidere a insolvenţei împotriva debitorului ATLASSIB SRL – Dosarul nr.556/85/2018.

Solicitarea este ciudată şi rar întâlnită pentru că o municipalitate, oricare ar fi, are destule pârghii pentru a executa silit un agent economic în funcţiune (este mai greu în cazul unei firme fără activitate, dar aici nu e cazul). Faptul că Primăria Sibiu a solicitat aplicarea Legii 85/2014 poate avea una din aceste explicaţii:

  • doar a vrut să-şi arate muşchii
  • vrea să recupereze rapid banii, mizând pe faptul că ATLASSIB SRL nu va accepta să intre în insolvenţă şi va achita datoriile până la primul termen de judecată

Ceea ce nu a luat în calcul Primăria Sibiu este că, pe 28 martie 2018, este programat un termen de judecată în Dosarul nr.12375/306/2017contestaţie la executare împotriva ANAF. Dacă ATLASSIB SRL pierde procesul, nu cred că există altă variantă în afară de insolvenţă (este vorba de 10 milioane euro), aşa că socoteala municipalităţii s-ar putea să fie greşită.

Şi, desigur, nu trebuie exclusă nici varianta unui aranjament, să creadă lumea că Primăria Sibiu a vrut răul companiei, nu ATLASSIB SRL a găsit soluţia de a fenta executările silite ala Fiscului şi ale altor creditori! (sursa foto: curierulnational.ro)