PRO INVEST: S-a cerut în insolvenţă fosta firmă a unui fiu de deputat… condamnat în Dosarul Părpăuţă

Înfiinţată în mai 2003, PRO INVEST SRL Piatra Neamţ (CUI/CIF: 15459711) este o societate de construcţii cunoscută la nivel local/regional… pentru că a fost deţinută şi administrată până în urmă cu câţiva ani de Dorin Andrei MUNTEANU, fiul fostului deputat Ioan MUNTEANU (a demisionat din Parlament la începutul acestui an).

Cea mai mare realizare a fostului administrator Dorin Andrei MUNTEANU a fost condamnarea la 8 luni de închisoare cu suspendare în Dosarul Părpăuţă, care a avut ca obiect „iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup” – detalii AICI.

La ora actuală, firma este administrată şi deţinută în acte de Gheorghe Valentin TĂNASE… şi tocmai şi-a cerut intrarea în insolvenţă, solicitarea find înregistrată la Tribunalul Neamţ pe data de 26 noiembrie 2018 – Dosar nr.2227/103/2018.

Chiar dacă PRO INVEST SRL a înregistrat anul trecut o scădere dramatică a cifrei de afaceri, datoriile la finalul anului 2017 erau de numai 2,6 milioane lei (28,5% din cifra de afaceri), iar creanţele depăşeau 2,98 milioane lei. Ţinând cont de aceste rezultate, obţinute cu 50 de angajaţi, rezultă că situaţia s-a deteriorat anul acesta… sau patronatul a ajuns la concluzia că insolvenţa poate fi „o afacere rentabilă”.

Chiar dacă teoretic/oficial familia MUNTEANU nu mai controlează această societate de construcţii şi nici „sora” POLIVALENT SRL Piatra Neamţ (CUI/CIF: 14190339), trecută pe numele Elenei TĂNASE, merită menţionat faptul că fostul deputat a fost trimis în judecată pentru o presupusă şpagă de 400.000 de euro (detalii AICI)… iar un alt fiu al ex-parlamentarului, fost portar de fotbal, a fost recent numit în Consiliul de Administraţie al Operatorului Pieţei de Energie Electrică şi Gaze Naturale OPCOM SA (AICI).

Deocamdată nu a fost stabilit primul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.2227/103/2018, al debitoarei PRO INVEST SRL Piatra Neamţ (sursa foto: proinvestconstruct.ro)

CITIŢI ŞI:
EVAZIONIŞTI DE NEAMŢ (II): Andrei Dorin MUNTEANU – fiu de parlamentar; 8 luni cu suspendare