Profit de 1,9 milioane lei pentru „Crâşma lui CHIRICA”

În Capitala Moldovei există o crâşmă numită CAFENEAUA PIAŢA UNIRII. E plină de legende… nu în sensul că ar fi „de legendă”. Se spune că aici a dormit pe mese sau pe sub mese actualul primar al municipiului Iaşi. Dar nu există nicio dovadă în acest sens!

Se mai spune că primarul Mihai CHIRICA ar fi patronul din umbră al firmei… că altfel nu s-ar fi putut ca această firmă să aibă terasă în Piaţa Unirii, kilometrul 0 al Capitalei Moldovei.

În acte, MICUL VERDE SRL Iaşi (CUI/CIF: 27957671), societatea care deţine/administreză crâşma, este controlată ÎN ACTE de Alexandru Marius COSTEA – administrator şi asociat majoritar (67%). Al doilea asociat e Petru BUTNICI (33%).

Pentru anul 2019, MICUL VERDE SRL a raportat un profit net de 1.949.899 lei – maxim istoric, faţă de 1.164.314 lei în 2018, la o cifră de afaceri de 9.386.393 lei (tot maxim istoric)… 7.817.874 lei în 2018.


MICUL VERDE SRL – rezultate financiare 2019

Anul acesta (2020), urmare a crizei coronavirus, MICUL VERDE SRL a solicitat şi a obţinut, încă de pe 6 aprilie 2020, Certificat de Situaţie de Urgenţă (CSU) Tip 1 (albastru), care se acordă „pentru întreruperea totală sau parţială a activităţii, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autorităţile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgenţă decretate (afectaţi de Ordonanţele Militare)” şi „se utilizează în relaţiile cu instituţiile publice pentru obţinerea de facilităţi/măsuri de sprijin ori în relaţiile comerciale, în condiţiile legii”.

Zic unii că MICUL VERDE SRL nu are nici acum toate autorizaţiile (în special ISU) necesare pentru „clubul” din Piaţa Unirii. Nici nu cred că (mai) are nevoie de autorizaţii din moment ce cluburile (spaţiile închise) nu vor mai fi deschise anul acesta! (sursa foto: facebook.com/cafeneauapiataunirii)