Pupici pentru unii, poliomelită pentru ceilalţi

vaccin-spv 

Punem o taxă şi închidem telefoanele
Vineri, 23 decembrie 2016, rotld.ro a anunţat „Introducerea tarifului de înregistrare şi mentenanţă anuală pentru domeniile «.ro»”, începând cu 1 iulie 2017. Probabil cei de acolo nu şi-au propus să facă acest anunţ anul trecut, dar apăruse informaţia la Zoso.

Şi ce e mai important când se anunţă introducerea unei taxe? Valoarea acesteia, desigur. Rotld.ro nu s-a deranjat să spună cât va fi, ci a prezentat o idee de calcul, din care s-a dedus că va fi în jur de 10 euro/an… plus eventual un cost pentru crearea unui cont (un cont pentru şmenurile lor, desigur).
rotld-telefon-w
Pe lângă faptul că nu au prezentat această informaţie esenţială, cei de la rotld.ro s-au gândit că e bine să nu fie deranjaţi de Sărbători, aşa că au închis telefonul pentru „Relaţii clienţi”. Totuşi, au anunţat asta pe site: „În perioada sărbătorilor de iarnă, între 23.12.2016 – 02.01.2017, serviciul telefonic pentru «Relaţii clienţi” nu va fi disponibil”. Asta în condiţiile în care zilele de 27, 28, 29 şi 30 decembrie 2016 au fost lucrătoare.


Ceilalţi sunt mai exploatatori ca noi

Supermarket-urile LIDL ROMÂNIA au fost închise pe 25 şi 26 decembrie 2016, plus pe 1 şi 2 ianuarie 2017 (azi), spre deosebire de multe dintre celelalte, care au deschis în a doua zi de Crăciun şi imediat după Anul Nou. Retailerul a punctat această chestie cu menţiunea „LIDL îşi respectă clienţii şi angajaţii„.

În traducere liberă: „noi nu suntem aşa jigodii (cu angajaţii) ca AUCHAN, BILLA, CARREFOUR sau KAUFLAND…”. Din păcate, LIDL crede că respectul faţă de salariaţi se rezumă la două zile libere de Anul Nou, Paşti şi Crăciun şi nu vede nicio legătură cu salariile de necalificaţi şi orele suplimentare fără număr. În ceea ce priveşte respectul faţă de clienţi, acesta reiese din faptul că LIDL are în România preţuri cu până la 67% mai mari faţă de Polonia, conform unei cercetări „Hipercom Consulting” de anul trecut.


Pupici pentru unii, poliomelită pentru ceilalţi

Şi pentru că suntem la început de an, m-am gândit să închei Condica Cârcotaşului – prima ediţie într-o notă mai veselă. Am timp să vă întristez (pe unii) tot restul anului!
Asociaţia ACCES LA SĂNĂTATE a înregistrat marca PUPĂ-MĂ, SUNT VACCINAT! Mi s-a părut drăguţă ideea/expresia şi sper că va avea succes, în sensul că va reuşi să convingă talibanii anti-vaccinare măcar să se informeze în legătură cu vaccinurile.

Dar pentru că, totuşi, sunt cârcotaş şi în zilele de sărbătoare, mă gândesc că sectanţii anti-vaccinare vor reacţiona şi vor înregistra şi ei o marcă. Le dau pro-bono o sugestie de marcă/slogan: „DOAR copiii nevaccinaţi se mai îmbolnăvesc astăzi de rujeolă sau poliomelită!” (sursa foto: ilmetodoscientifico.blogspot.ro)