R.A.D.E.F. ROMÂNIAFILM a intrat în insolvenţă; regia mai administrează doar 16 cinematografe

REGIA AUTONOMĂ A DISTRIBUŢIEI ŞI EXPLOATĂRII FILMELOR ROMÂNIAFILM RA (CUI: 2351458) a fost înfiinţată în 1991 şi şi se ocupă cu „distribuţia filmelor româneşti şi străine, exploatarea filmelor în cinematografe, respectiv săli proprii şi inchiriate, distribuţia filmelor româneşti şi straine pe baza de contracte încheiate cu distribuitori autorizaţi”. Pe site-ul propriu susţine că „deţine în administrare un număr relevant de săli de cinematograf cu dependinţele acestora. Imobilele şi sălile propriu-zise aflate în administrare constituie obiect al proprietăţii private de stat„. La ora actuală, R.A.D.E.F. ROMÂNIA mai administrează 16 cinematografe… faţă de aproximativ 600 la data înfiinţării!

Deliberat sau poate nu, cinematografele aflate de-a lungul vremii în administrarea R.A.D.E.F. ROMÂNIAFILM RA au ajuns într-o stare jalnică (detalii AICI), iar asta s-a văzut şi în rezultatele financiare ale regiei, care a început să înregistreze pierderi semnificative începând cu anul 2013. Cu toate acestea, a supravieţuit până în prezent, în principal pentru că nu şi-a achitat obligaţiile financiare către bugetele de stat şi către cele locale.

Pe data de 23 martie 2016 a fost înregistrat Dosarul de Insolvenţă nr.10972/3/2016. După aproape doi ani de zile, timp în care s-au derulat vreo 10 termene de judecată şi s-au mai „lipit” la dosar şi alţi creditori, Tribunalul Bucureşti s-a îndurat să dea o sentinţă. Astfel, pe 12 februarie 2018, instanţa a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva debitoarei R.A.D.E.F. ROMÂNIAFILM RA, oficial la cererea următorilor creditori:

  • DIRECŢIA GENERALĂ DE IMPOZITE ŞI TAXE LOCALE SECTOR 4
  • AUDIT COMAN EXPERT – ACE SRL
  • DIRECŢIA GENERALĂ DE IMPOZITE ŞI TAXE LOCALE SECTOR 1
  • DIRECŢIA TAXE ŞI IMPOZITE A MUNICIPIULUI PIATRA NEAMŢ,
  • DALCOMRED SRL (prin lichidator judiciar CONTEXPERT SPRL)
  • PROROM DISTRIBUTION SRL (fosta MEDIAPRO DISTRIBUTION SRL)

Instanţa a numit TĂNASĂ ŞI ASOCIAŢII SPRL (Constantin TĂNASĂ) în funcţia de administrator judiciar provizoriu şi a stabilit data de 30 martie 2018 drept termen limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească pe 26 aprilie 2018, ora 13.00, la sediul practicianului (Bucureşti, bd.Unirii nr.78, bl.J2, sc.2, et.5, ap.47, sector 3).

La finalul anului 2016, ROMÂNIAFILM a raportat datorii totale de 22,46 milioane lei, dar probabil masa credală va fi mult mai mare… din moment ce regia figura la 30 septembrie 2017 cu obligaţii restante la bugetele de stat în valoare de peste 26 milioane lei.

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.10972/3/2016, al debitoarei R.A.D.E.F. ROMÂNIAFILM RA, este programat pe 21 mai 2018. (sursa foto: viata-libera.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
R.A.D.E.F. ROMÂNIAFILM – Notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă