S-a cerut insolvenţa GRUP SERVICII PETROLIERE, companie controlată de GABRIEL COMĂNESCU

GRUP SERVICII PETROLIERE SA Constanţa (CUI: 16020764) a fost cândva „perla coroanei” pentru imperiul controlat de Gabriel Valentin COMĂNESCU (50 de ani), individ despre care topurile de profil spun că ar avea o avere de 500 milioane euro (despre modul în care a ajuns la o asemena avere – AICI).

Nu este foarte clar dacă afacerea a căzut într-un asemenea hal sau a fost mutată pe alte companii (eventual offshore-uri), dar oficial cifra de afaceri a ajuns în 2016 la numai 124,86 milioane lei, de peste 10 ori mai mică faţă de anul 2014. Demn de menţionat este şi faptul că pentru 2016 a fost raportat cel mai mic număr de angajaţi din istoria societăţii – 206.

Deşi numărul salariaţilor a scăzut la „minimul istoric”, lefurile au fost plătite cu mare greutate sau nu au mai fost plătite deloc, motiv pentru care la instanţele constănţene au fost înregistrate câteva zeci de dosare pentru „drepturi băneşti”.

Pe lângă aceste procese, care nu sunt foarte periculoase pentru angajator, GRUP SERVICII PETROLIERE SA a primit luna aceasta o lovitură care ar putea „să o trimită la podea”. Mai exact, pe 5 februarie 2018, creditoarea ARMOS EXIM SRL Târgu Mureş (CUI: 5429810) a depus o cerere de deschidere a insolvenţei împotriva debitoarei GRUP SERVICII PETROLIERE SA, astfel fiind deschis Dosarul nr.667/118/2018.

ARMOS EXIM SRL – „furnizor de servicii, echipamente, piese de schimb şi consumabile, în industria de extracţie a petrolului şi gazelor naturale”, conform site-ului propriu – este deţinută şi administrată de Maria Emilia TEUŢ (49 de ani) şi a încheiat anul 2016 cu pierderi de 386.082 lei, la o cifră de afaceri de 2,33 milioane lei… şi cu creanţe de 1,26 milioane lei.

Interesant este faptul că Tribunalul Constanţa a stabilit primul termen de judecată foarte „în scurt”, pe 5 martie 2018, adică la exact o lună de la depunerea cererii. Chiar dacă GSP-ul lui Gabriel Valentin COMĂNESCU va achita datoria până atunci, demersul ARMOS EXIM SRL poate constitui un exemplu demn de urmat şi de alţi creditori. (sursa foto: gspoffshore.com)