Înfiinţată în noiembrie 2008, având ca obiect principal de activitate “alte servicii de cazare”, STIL CONFORT IMPEX SRL devine RISTORANTE PIZZERIA MAMMA MIA SRL Sibiu (CUI: 24788624) în mai 2011, după ce în ianuarie 2010 îşi suspendase activitatea pentru o perioadă de 3 ani.

De la reluarea activităţii, firma controlată de Ioan Bogdan DAMIAN (împlineşte 34 de ani luna viitoare) a înregistrat numai pierderi şi o creştere aproape continuă a datoriilor (excepţie anul 2016), dar surprinzător este altceva: RISTORANTE PIZZERIA MAMMA MIA SRL a fost declarată INACTIVĂ de către Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Sibiu în martie 2013, cu inactivare din 15 aprilie 2013. Cu toate că nu a solicitat/obţinut reactivare, societatea a desfăşurat activitate în continuare (a avut şi angajaţi), după cum reiese din bilanţurile aferente anilor 2014-2016! Mai mult, sumele declarate la Fisc sunt derizorii pentru o crâşmă care a organizat nunţi, botezuri şi alte paranghelii.

Deşi au trecut mai bine de 4 ani de la decizia de inactivare, nimeni nu a fost deranjat de continuarea activităţii şi nicio instituţie (Fiscul sau Registrul Comerţului, de exemplu) nu s-a gândit să solicite dizolvarea/lichidarea firmei. În cele din urmă, se va întâmpla asta, dar doar pentru că, pe 18 octombrie 2017, RISTORANTE PIZZERIA MAMMA MIA SRL a solicitat deschiderea procedurii insolvenţei în formă simplificată (faliment), menţionând în documentaţia depusă la Dosarul nr.5183/85/2017 că “are debite restante în cuantum de peste 40.000 lei, respectiv 200.000 lei, iar fondurile băneşti sunt insuficiente pentru plata datoriilor certe, lichide şi exigibile”.

Judecătorul sindic Andreia Laura STĂNESE de la Tribunalul Sibiu a admis cererea – probabil cu prea multă lejeritate (în sentinţă nu se pomeneşte nimic de informarea Fiscului sau de depunerea tuturor actelor prevăzute de lege) – şi pe 26 octombrie 2017 a dispus “începerea procedurii falimentului, dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al administratorilor sociali ai debitoarei”, iar în funcţia de lichidator judiciar provizoriu a numit practicianul propus de debitoare, PREMIER INSOLV SPRL (Maria ŞTIRNEŢ), cu o retribuţie iniţială de 850 lei/lună.

Instanţa a mai stabilit data de 4 decembrie 2017 drept termen limită pentru înscrierea la masa credală, iar prima şedinţă a Adunării Creditorilor a fost convocată pe 19 decembrie 2017, ora 12:00, la sediul administratorului judiciar (Sibiu, str.Justiţiei nr.8, ap.1).

Interesant este faptul că Ioan Bogdan DAMIAN este la al doilea faliment MAMMA MIA. Primul a fost cel al societăţii PIZZERIA MAMMA MIA SRL Sibiu (CUI: 23900052), procedura fiind deschisă pe 2 iulie 2012, la cererea Fiscului – Dosarul nr.1686/85/2012.

Datoriile din tabelul definitiv al creanţelor s-au cifrat la 102.743,37 lei (DGFP Sibiu – 99.283 lei şi ELECTRICA FURNIZARE SA – 3.460,37 lei), iar lichidatorul judiciar RELCO ACTIVE SPRL (Corina HERMAN) a solicitat angajarea răspunderii personale a administratorului Ioan Bogdan DAMIAN. Cererea a fost respinsă de Tribunalul Sibiu pe 23 septembrie 2013 şi nu a fost atacată cu apel.

În Dosarul de insolvenţă/faliment nr.5183/85/2017, al debitoarei RISTORANTE PIZZERIA MAMMA MIA SRL Sibiu, următorul termen de judecată este programat pe 11 ianuarie 2018. (sursa foto: restaurant-sibiu.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
RISTORANTE PIZZERIA MAMMA MIA SRL – Notificare privind deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă

29 Noiembrie 2017

Spune-ți opinia