ROTTCO CONSULT: S-a cerut în insolvenţă o firmă cu afaceri de 62,5 milioane euro; debitoarea este la a doua tentativă, prima fiind respinsă luna trecută

Înfiinţată în ianuarie 2007, ROTTCO CONSULT SRL Voluntari (CUI: 20713882) „a reusit să-şi câstige locul în primele 10 companii de pe piaţa extrem de competitivă şi dinamica a distribuitorilor de produse petroliere„, după cum susţine pe site-ul propriu.

Deţinută şi administrată de Paul-Nicolae POP (foto, fost director la LUKOIL şi ROMPETROL), societatea a înregistrat profit în toţi cei 11 ani de activitate, numai că ultimii 3 ani au fost caracterizaţi printr-o scădere continuă şi semnificativă a cifrei de afaceri şi de o creştere a datoriilor.

Deşi restanţele financiare la finalul anului trecut nu reprezentau decât 12,7% din cifra de afaceri, societatea a ales să apeleze la protecţia Legii 85/2014, motivaţia conducerii fiind aceasta: „Am luat această măsură ca urmare a intrării în incapacitate de plată, în ultima perioadă, a unor clienţi. Acest fapt corelat şi cu celelalte cauze au făcut să nu mai dispunem de capital de lucru, iar cashflow-ul este puternic dezechilibrat, compania intrând, practic, într-un blocaj financiar şi, implicit, în incapacitate de a-şi onora, la rândul ei, plăţile” (sursa).

ROTTCO CONSULT SRL s-a cerut în insolvenţă pe 16 mai 2018, numai că Tribunalul Ilfov a respins cererea „ca neîntemeiată”, sentinţa fiind pronunţată pe 18 mai 2018 – Dosar nr.1226/93/2018. De obicei, cererile debitoarelor sunt respinse pentru că acestea nu depun la dosar toate actele prevăzute de lege (foarte multe, e adevărat – detalii AICI) şi nu pentru că nu ar întruni condiţiile privind datoriile… iar cele mai multe astfel de cazuri se înregistrează la instanţa ilfoveană!

Deşi avea posibilitatea să atace decizia respectivă cu apel sau să depună o nouă solicitare chiar a doua zi (nu există niciun fel de restricţii în acest sens), compania lui Paul Nicolae POP s-a mai gândit timp de o lună şi abia pe 19 iunie 2018 a depus o nouă cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă.

Conform portalului instanţelor de judecată, încă nu a fost stabilit primul termen de judecată în Dosarul nr.1571/93/2018, dar trebuie menţionat faptul că Tribunalul Ilfov mai are un obicei prost: nu mai anunţă data primului termen de judecată, ci publică direct sentinţa! (sursa foto: e-nergia.ro)