S-a tras cortina peste ţeapa FUNTRIP; cererea de atragere a răspunderii patrimoniale a fost respinsă; OMNIASIG a plătit doar jumătate din asigurare?

Undeva pe la începutul anului 2017 a intrat în rahat o aşa-zisă agenţie de turism FUNTRIP, mai exact societatea FUNTRIP SRL Bucureşti (CUI: 33999981), firmă controlată de Andrei Giani DINU (foto). Nu a fost chiar o mare surpriză, nu era prima agenţie de turism care şi-a ţepuit clienţii.

Dar a fost ceva deosebit în zona ţepelor din turism, în primul rând pentru că a scris despre asta zoso (AICI) şi, astfel, s-a creat vâlvă chiar înainte de a se prinde mulţi dintre turişti că au fost ţepuiţi. 

A doua chestie interesantă în cazul acestei ţepe turistice a fost că… s-a creat pe FB un Grup al ţepuiţilor. Foarte activ/incisiv în prima fază.

A treia chestie interesantă a fost că turiştii ţepuiţi au găsit o soluţie de aliere, în sensul că au convenit ca în Adunarea Creditorilor să-i reprezinte o avocată din Timişoara… care a fost şi ea ţepuită de FUNTRIP SRL.

DA, chiar a fost un succes. În prima fază. De exemplu, l-au ejectat pe BALCAN din funcţia de administrator judiciar, un individ care ar muri de foame dacă nu ar fi sluga unei Case de Avocatură. 

Din păcate (pentru turiştii ţepuiţi), după câzeva luni de la izbucnirea scandalului nu prea s-a mai interesat nimeni de falimentul agenţiei şi de eventuala posibilitate/modalitate de a-şi recupera banii achitaţi pentru nişte excursii/sejururi de care nu au mai beneficiat.

Din câte am înţeles de pe Grupul de FB, unii dintre păgubiţi au primit nişte bilete de avion, alţii – nişte bani… dar cei mai mulţi au rămas doar cu promisiuni.

Despre falimentul FUNTRIP SRL Bucureşti am scris AICI, aşa că nu mai insist şi mă rezum la două concluzii:
– conform tabelului definitiv al creanţelor, ţeapa trasă de FUNTRIP este de 550.721,54 lei.
– tot conform tabelului definitiv al creanţelor, firma de asigurări OMNIASIG a plătit 121.157,55 lei, adică undeva la jumătate din 50.000 euro (valoarea asigurării). 

Deşi nu cred că a fost motivat financiar de creditori, lichidatorul judiciar SP SUMA INSOLVENCY IPURL a solicitat atragerea răspunderii patrimoniale împotriva foştilor administratori ai agenţiei de turism. Şi răspunsul a fost ACESTA.

Sentinţa Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu apel, dar nu cred că se va întâmpla aşa ceva… dacă nu cumva a şi expirat termenul pentru apel. (sursa foto: facebook.com/dasefekt)

DOCUMENTE ATAŞATE:
FUNTRIP SRL – Tabel definitiv al creanţelor

FUNTRIP SRL – Sentinţă de respingere a atragerii răspunderii patrimoniale