SARA s-a cerut în concordat preventiv

Înfiinţată în 1991, societatea SARA SRL Buzău (CUI/CIF: 1152015) produce fitinguri de sudură, iar în ultimii doi ani a adunat pierderi de peste 10 milioane lei. Anul trecut, cu 247 de angajaţi, compania buzoiană a înregistrat pierderi de 6,3 milioane lei, la o cifră de afaceri de 53,22 milioane lei, şi a încheiat exerciţiul financiar cu datorii de 74,31 milioane lei, în creştere cu aproape 10 milioane lei, şi active circulante de 19,89 milioane lei.

Ieri, 3 decembrie 2019, SARA SRL a solicitat intrarea în procedura de concordat preventiv, demers juridic care a dus la constituirea Dosarului nr.2304/114/2019, pentru care Tribunalul Buzău încă nu a programat primul termen de judecată.
Conform Legii 85/2014, concordatul preventiv este „un contract încheiat între debitorul în dificultate financiară, pe de o parte, şi creditorii care deţin cel puţin 75% din valoarea creanţelor acceptate şi necontestate, pe de altă parte, omologat de judecătorul-sindic, contract prin care debitorul propune un plan de redresare şi de realizare a creanţelor acestor creditori, iar creditorii acceptă să sprijine eforturile debitorului de depăşire a dificultăţii în care se află”.

Eu nu am auzit până acum de nicio firmă care să fi parcurs cu bine procedura de concordat preventiv (toate au trecut la insolvenţă), dar… încercarea moarte n-are! Mai ales că e pe banii creditorilor! (sursa foto: facebook.com/sarafittings)