SPEEDY GONZALES la Tribunalul Bucureşti: cerere de insolvenţă judecată în ziua în care a fost depusă

axa-security

După ce a cerut şi indirect a declanşat insolvenţa RAFO SA Oneşti (CUI: 958772), firma de pază AXA SECURITY SRL Bucureşti (CUI: 17606428) a solicitat aplicarea Legii 85/2014 şi în cazul său, iar după cum precizează sentinţa publicată în BPI, debitoarea a solicitat, pe 31 octombrie 2016, „deschiderea procedurii simplificate a falimentului„.

În documentaţia depusă la Dosarul nr.39915/3/2016, debitoarea a precizat că „activitatea sa cunoaşte un regres, că nu poate face faţă datoriilor exigibile ce depăşesc 90 de zile, că are datorii în cuantum de 5.574.444,13 lei„. Obligaţiile financiare declarate sunt cu aproape 36% mai mari faţă de cele raportate în bilanţul aferent anului 2015 şi foarte probabil nu vor putea fi achitate vreodată, în condiţiile în care nici AXA SECURITY SRL „nu va mai pupa” banii pe care îi are de încasat de la rafinăria din Oneşti – 3,37 milioane lei.

axa-security-11-ani-2015-w

Deşi în tot preambulul sentinţei se vorbeşte despre faliment şi lichidator judiciar, judecătorul sindic Nicolae PREPELIŢĂ de la Tribunalul Bucureşti – magistrat care anul trecut a încasat venituri salariale de 124.514 lei, ceva mai mici decât cele ale soţiei, care este consilier juridic asimilat la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie – a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă.

Deosebit de interesant este şi faptul că cererea debitoarei a fost înregistrată la instanţă pe 31 octombrie 2016 şi a fost judecată… în aceeaşi zi!

Instanţa a mai stabilit ca atribuţiile de administrator judiciar provizoriu să fie preluate de SCP IONIŢĂ&VASILE SPRL (Adrian George VASILE), pentru o remuneraţie iniţială de 1.500 lei, iar termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor a fost fixat pentru 16 decembrie 2016, urmând ca prima şedinţă a Adunării Creditorilor să se desfăşoare pe 12 ianuarie 2017, ora 14:00, la sediul administratorului judiciar, care este în municipiul Piteşti!

AXA SECURITY SRL este deţinută de Constantin-Florin ALEXA (30 de ani) – 95% şi Miluţă TIGHEAN (61 de ani) – 5%, dar atribuţii de administrator are doar asociatul majoritar. Conform site-ului propriu, societatea a fost înfiinţată în 2005, „preluând la momentul constituirii personalul, logistica, experienţa şi contractele de asigurare a securităţii industriale şi feroviare a unei societăţi aflate în funcţiune din anul 2000„.

Firma de pază proaspăt insolventă se mai laudă că derulează „un număr important de contracte de securitate a mărfurilor pe calea ferată, 90% din operatorii de transport, inclusiv CFR MARFĂ, având relaţii comerciale cu AXA SECURITY”. Totuşi, colaborarea cu unii operatori de transport feroviar nu a fost extraordinară, GRUP FEROVIAR ROMÂN anunţând în urmă cu vreo jumătate de an că a reziliat contractul cu AXA SECURITY SRL pentru că „pe timpul derulării contractului, volume de marfă au fost găsite lipsă, iar firma de pază a refuzat să plătească pagubele produse, deşi contractul stipula acest lucru„.

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.39915/3/2016 este programat pe 13 februarie 2017, timp sufiecient pentru ca AXA SECURITY SRL să se decidă dacă o mai lălăie cu o reorganizarea judiciară sau, conform obiceiurilor din acest sector de activitate, mută afacerea şi cei 400 de angajaţi pe o altă firmă. (sursa foto: pinterest.com)

CITIŢI ŞI:

FIRME DE PAZĂ = salarii mizerabile, taxe şi impozite neplătite, evaziune fiscală şi preţuri de dumping