SUPER-AFACERE: Comerţul cu flori poate aduce pierderi de 3 milioane lei într-un singur an

samurai-flowers

Daniela CORDUNEANU din Iaşi a împlinit luna aceasta 35 de ani şi şi-a făcut cadou „un buchet de flori” de 265.000 euro. Nu e chiar un buchet de flori, ci un faliment al unei firme care se ocupă de comerţul cu ridicata al florilor şi al plantelor – SAMURAI FLOWERS SRL (CUI: 33709204), iar suma de 265.000 de euro, mai exact 1.241.442 lei, reprezintă masa credală.

Interesant este faptul că SAMURAI FLOWERS SRL, firmă înfiinţată în octombrie 2014 de Adrian MARCU, a fost preluată de Daniela CORDUNEANU în mai 2015, dintr-o singură tranzacţie (cesiune părţi sociale), fără schimbarea sediului social. Pentru anul trecut, societatea a raportat pierderi de aproape 3 milioane lei, la o cifră de afaceri de 1,29 milioane lei, plus datorii de 4,34 milioane lei, „performanţe” obţinute cu numai 3 angajaţi.

După un an de la schimbarea patronatului, firma este declarată INACTIVĂ de către Finanţe şi i se anulează calitatea de plătitor TVA, ceea ce sugerează că Daniela CORDUNEANU nu a depus niciun fel de declaraţie fiscală. În schimb, a trecut pe la Registrul Comerţului la începutul anului şi a înfiinţat FLOWERS PARADISE SRL (CUI: 35461376), împreună cu italianul Davide Calogero FALZONE (împlineşte 31 de ani luna viitoare). Sediul social al firmei este în satul Vişan, comuna Bârnova, judeţul Iaşi, la aceeaşi adresă figurând şi domiciliul italianului!

SAMURAI FLOWERS SRL „s-a bucurat” şi de un sechestru asigurator aplicat de ANTIFRAUDĂ, a încercat o contestaţie în instanţă, dar cererea a fost anulată de Tribunalul Iaşi, pe 20 mai 2016. Pe 9 august 2016, Daniela CORDUNEANU a decis să pună capăt aventurii şi a solicitat direct deschiderea procedurii de faliment.

samurai-flowers-bilant-2015-wSAMURAI FLOWERS SRL – rezultate financiare 2015

În cererea depusă la Tribunalul Iaşi a solicitat numirea în calitate de lichidator judiciar a practicianului CASA DE INSOLVENŢĂ HOMORANU SPRL, numai că acesta nu a dorit să preia dosarul, aşa că „a căzut beleaua” pe ACORD SPRL (Dan Nistor NIŢESCU).

Deşi la masa credală s-a înscris un singur creditor, AJFP Iaşi, NIŢESCU nu a reuşit să respecte termenul impus de instanţă şi a publicat tabelul preliminar al creanţelor cu 6 zile întârziere! Despre raportul privind cauzele insolvenţei/falimentului – nici vorbă, deşi instanţa a stabilit că trebuia depus până pe 3 octombrie 2016. Poate l-a depus „pe ascuns” la dosar!

Deşi are o valoare „frumuşică”, masa credală este suspect de mică, în condiţiile în care datoriile raportate la finalul anului trecut depăşeau 4 milioane lei. Iar aceste datorii de la 31 decembrie 2015 nu includeau restanţe mari către Fisc, suma de 1.088.701 lei fiind o creanţă stabilită suplimentar, în cursul acestui an.

Pe lângă faptul că Fiscul va solicita atragerea răspunderii personale şi probabil o va obţine (NIŢESCU a precizat că administratorul nu s-a conformat obligaţiilor prevăzute de Legea insolvenţei), Daniela CORDUNEANU are probleme şi cu recuperatorii. Astfel, pe 19 octombrie 2016, Judecătoria Iaşi a admis cererea de validare poprire depusă de SECAPITAL SARL (prin mandator KRUK ROMÂNIA SRL). Pentru că procesul a durat 5 luni, fiind pronunţate 3 amânări, creditorul „se poate şterge la fund” cu soluţia pronunţată de instanţă, ţerţul poprit din această cauză fiind falita SAMURAI FLOWERS SRL!

În ceea ce priveşte FLOWERS PARADISE SRL, firmă care figurează cu puncte de lucru în Iaşi şi Bacău, demn de menţionat este faptul că a împuşcat” deja o amendă de la IPJ Iaşi, pe care a contestat-o la Judecătoria Iaşi, numai că instanţa a anulat cererea.

Chiar dacă „s-a cuplat” cu Daniela CORDUNEANU doar în FLOWERS PARADISE SRL, italianul Davide Calogero FALZONE s-ar putea să nu fie străin de afacerea SAMURAI FLOWERS SRL. Spun asta pentru că el are o firmă, ALTO PIANO SRL (CUI: 30699203), înfiinţată în 2012, care se ocupă tot de comerţul cu flori, deşi la înfiinţare avea ca obiect principal de activitate „restaurante”, şi are sediul social la aceeaşi adresă cu SAMURAI FLOWERS SRL. În plus, firma macaronarului a fost vizitată de ANAF – DIRECŢIA ANTIFRAUDĂ, iar amenda aplicată de această instituţie este contestată în instanţă. Urmează cererea de insolvenţă/faliment? (sursa foto: better2ask.com)