TEAMNET vrea să achite doar 60% din datoriile către creditorii garantaţi şi către salariaţi; planul de reorganizare este „top secret” şi a fost depus cu întârziere, iar angajaţii vor vota… „numai prin email”

TEAMNET INTERNATIONAL SA Ploieşti (CUI: 13904073), companie care i-a aparţinut lui Sebastian GHIŢĂ, s-a cerut în insolvenţă pe 20 martie 2017, precizând că „se află în imposibilitatea de a achita la termenele scadente obligaţiile pe care le are”.

După cum am precizat în articolul din 3 iulie 2018, administratorul judiciar a publicat – după mai bine de un an de la deschiderea procedurii – tabelul definitiv al creanţelor, document care prezintă o masă credală de 264 milioane lei, structurată astfel:

  • Creanţe garantate – 149.975.925,78 lei (57,77% din total)
  • Creanţe salariale – 4.585.552 lei (1,77%)
  • Creanţe bugetare – 20.111.248 lei (6,95%)
  • Creanţe chirografare – 89.510.516,41 lei (33,51%)

Conform Legii 85/2014, în termen de 30 de zile de la publicarea tabelului definitiv al creanţelor (27 iunie 2018) ar fi trebuit întocmit şi depus un plan de reorganizare. În caz contrat, firma urma să intre în faliment.

Deşi în BPI nu a fost publicat niciun anunţ referitor la planul de reorganizare, există informaţii că acest document ar fi fost depus la Tribunalul Prahova pe data de 30 iulie 2018. Adică în afara termenului legal – „30 de zile de la data publicării tabelului definitiv de creanţe” (Legea 85/2014 – art.132).

Ce spune planul de reorganizare… rămâne deocamdată un mister pentru că documentul nu a fost publicat în BPI sau pe site-ul administratorului judiciar şi nici nu există din partea debitoarei sau a practicianului în insolvenţă vreo intenţie în acest sens. Din contra, impresia este că se urmăreşte ascunderea informaţiilor inclusiv faţă de creditori.

Contează cine numără voturile!

Dar pentru că „dracu’ (de Ghiţă?!) nu e chiar aşa de negru„, iată ce spune un mail transmis angajaţilor săptămâna trecută (am păstrat forma originală, chiar dacă se impuneau unele corecturi, doar sublinierile/boldirile îmi aparţin):

In 30.07.2018 a fost depus la Tribunalul Prahova Planul de reorganizare al Teamnet International S.A.

Este un pas important pentru companie in efortul sustinut de a iesi din insolventa si de a-si continua activitatea in domeniul in care a activat si pana in prezent.

Planul de reorganizare prevede ca in urmatorii 3 ani sa fie achitate parte din datoriile stabilite de instanta in Tabelul creditorilor, in baza activitatii comerciale a companiei si avand in vedere previziunile si oportunitatile din piata IT in tara si in strainatate.

Fiecare categorie de creditori a fost luata in considerare cu seriozitate si au fost stabilite pentru fiecare partea din datorie care poate fi achitata pe durata celor 3 ani de reorganizare. Astfel, categoria salariatilor va primi pana la 60% din totalul datoriei in mai multe transe de plata incepand cu trimestrul 4 de la aprobarea in instanta a Planului de reorganizare. Trebuie remarcat faptul ca valoarea de 60% este maximul propus a fi achitat pe categorii de creditori, singurii in aceasta situatie fiind creditorii garantati (bancile) si salariatii.

Detalii privind Planul de reorganizare pot fi solicitate administratorului judiciar, doamna Dana Radulescu (dana.radulescu@maravela.ro ).

Planul de reorganizare al companiei trebuie aprobat de catre fiecare categorie de creditori. Astfel, si noi salariatii trebuie sa ne exprimam prin vot asupra acestuia. Trebuie mentionat faptul ca aprobarea Planului de reorganizare este importanta pentru continuarea activitatii companiei, in sensul ca faciliteaza participarea la licitatii fara a avea riscul de a fi exclusa pe motiv de insolventa. De asemenea, dupa aprobarea planului, compania este obligata sa respecte acest plan si sa achite datoriile catre creditori asa cum au fost ele prevazute in Planul de reorganizare.

Vot pentru Planul de reorganizare Teamnet International S.A.

Votul categoriilor de creditori asupra planului de reorganizare va fi exprimat in sedinta Adunarii generale a creditorilor care va fi convocata in 04.09.2018.

In cadrul Adunarii generale a creditorilor, votul salariatilor nu va fi exprimat individual de fiecare angajat sau fost angajat Teamnet International care are sume inregistrate la masa credala, ci va exista un singur vot din partea tuturor salariatilor.

Acest vot se va obtine in urma exprimarii optiunii fiecarui salariat, decizia fiind luata cu majoritate simpla, astfel:
– Perioada de vot este in intervalul 02.08.2018-02.09.2018, ora 24.00; orice vot primit dupa aceasta limita nu mai poate fi luat in considerare.
– Votul va fi exprimat numai prin email si va rog sa transmiteti votul ca reply la acest mesaj de informare; alte observatii va rog sa le transmiteti separat de emailul cu vot.

– Votul se va mentiona in corpul mail-ului cu textul de mai jos:
¤ Aprob Planul de reorganizare al Teamnet International S.A.,
Prenume si Nume salariat

SAU

¤ Nu aprob Planul de reorganizare al Teamnet International S.A.
Prenume si Nume salariat

– Voturile vor fi centralizate si numarate, astfel rezultand din partea salariatilor aprobarea sau nu a Planului de reorganizare in baza criteriului majoritate simpla.

– Centralizatorul si toate voturile exprimate de catre salariati vor fi listate, indosariate si depuse la dosarul cauzei insolventei Teamnet International S.A.; acesta este motivul pentru care va rog sa votati prin reply direct la acest email.

Va rog sa analizati, sa intrebati, sa va clarificati si sa votati!

Sărind peste impresia personală că acest mail reprezintă o formă de presiune la adresa angajaţilor, nu pot să nu remarc varianta dubioasă de exprimare a opţiunii – FĂRĂ SEMNĂTURĂ ELECTRONICĂ. Iar asta îmi aduce aminte de zicerea „nu contează cine votează, contează cine numără voturile„! Precizez că mailul de mai sus nu este transmis de administratorul judiciar, ci de un reprezentant al companiei (teoretic al salariaţilor)  şi se înţelege că aceasta va centraliza şi va număra voturile.

Pariu pe faliment

Neavând acces la raportul de evaluare (administratorul judiciar nu a publicat nici măcar un extras) şi nici la bilanţul pe anul trecut (nu este publicat pe mfinante.ro), nu înţeleg de ce creditorii garantaţi ar accepta să primească doar 60% din moment ce TEAMNET INTERNATIONAL SA are active imobilizate de 155 milioane lei (conform bilanţului pe 2016).

Pe de altă parte, dacă planul de reorganizare este respins… debitoarea intră în faliment şi foarte probabil vor fi reziliate contractele în derulare, de pe urma cărora TEAMNET INTERNATIONAL SA mai are de încasat 236.133.312 lei (inclusiv TVA),conform celui mai recent raport de activitate al administratorului judiciar.

Ţinând cont de aceste aspecte, eu nu cred că TEAMNET INTERNATIONAL SA merge la risc propunând doar 60% creditorilor garantaţi (şi salariaţilor) şi mai puţin (sau deloc?!) bugetarilor şi chirografarilor, ci deja are voturile necesare aprobării planului! (sursa foto: teamnet.ro)

CITIŢI ŞI:
TEAMNET INTERNATIONAL: A fost publicat tabelul definitiv; Comisia Europeană „a luat-o” de 1,9 milioane lei… iar TELEKOM de 67 milioane lei!