Ţeapa BRUART GRUP depăşeşte două milioane lei; administratorul judiciar CENTRUL DE EXPERTIZĂ ÎN INSOLVENŢĂ (Laura CHITICARIU) nu observă că agentul economic a fost declarat INACTIV de anul trecut şi „au dispărut” lichidităţi de 3,2 milioane lei; la sesizarea SUPERVIZOR.ro, Fiscul a verificat 3 firme controlate de alde BUNDUŢĂ… dar rezultatele sunt secrete!

Înfiinţată în septembrie 2018, societatea BRUART GRUP SRL Iaşi (CUI/CIF: 39913717) – a operat magazinele BRUTĂRIA RUSTICĂ, a înregistrat profit în fiecare an… dar Andreas Ionel BUNDUŢĂ (unic asociat şi administrator) nu s-a deranjat să achite obligaţiile fiscale (probabil nici nu şi-a propus) de la bun început, firma fiind o prezentă constantă pe „lista ruşinii” începând cu raportarea pentru jumătatea anului 2019.

La finalul anului 2020, BRUART GRUP SRL figura cu lihidităţi de 2.404.723 lei… şi datorii la stat de 796.501 lei, iar după un an ajunsese la 3.215.905 lei în casă şi conturi la bănci… şi obligaţii restante la bugetele de stat în valoare totală de 1.375.356 lei, sumă care include o componentă majoritară de stopaj la sursă. E clar că banii erau în casierie sau, mai degrabă, în buzunarele cuiva, din moment ce Fiscul nu a reușit să recupereze sumele cuvenite în urma popririi conturilor.

A intrat în insolvenţă (la propria cerere) pe data de 8 iunie 2022, iar tabelul definitiv prezintă o masă credală de 2.035.759,02 lei, partea Fiscului fiind de 1.927.304 lei.

În ciuda evidenţelor (privind utilizarea banilor în scop personal de către BUNDUŢĂ sau de altcineva din firmă), administratorul judiciar CENTRUL DE EXPERTIZĂ ÎN INSOLVENŢĂ SPRL (Laura CHITICARIU) susţine că „din analiza documentelor existente, nu rezultă elemente care să indice culpa vreunei persoane în producerea insolvenţei”.

Mai mult, deşi au trecut 3 luni de la deschiderea procedurii de insolvenţă, Laura CHITICARIU nu a publicat raportul prin care trebuia să propună trecerea la faliment… că de continuarea perioadei de observaţie nu poate fi vorbă PENTRU CĂ agentul economic BRUART GRUP SRL a fost declarat INACTIV de către AJFP Iaşi încă din noiembrie 2021, cu inactivare (şi anularea înregistrării TVA) de la finalul anului 2021.

Aşa-zisa specialistă în insolvenţe nu a luat în calcul această situaţie şi invocă o balanţă la 31 mai 2022, cu cheltuieli pentru exploatare de 2.716.184,36 lei (în 5 luni, faţă de 2.779.029 lei în tot anul 2021) şi pierderi de 1.828.105 lei, indicatori prin care încearcă să justifice dispariţia lichidităţilor şi intrarea în insolvenţă. Deisgur, CHITIRIU nu a observat că stopajul la sursă a continuat și după ce a redevenit infracțiune.

Pentru că activitatea magazinelor a fost mutată pe ART-CHEF GRUP SRL Iaşi (CUI/CIF: 43377153), iar Andreas Ionel BUNDUŢĂ a înfiinţat – în septembrie 2021 – societatea COMEBY TEA SRL Iaşi (CUI/CIF: 44913705), am sesizat Fiscul cu propunerea de a „vizita” cele 3 firme.

AJFP Iași susţine că a verificat BRUART GRUP SRL, ART-CHEF GRUP SRL şi COMEBY TEA SRL… dar «rezultatele verificărilor se încadrează în categoria informaţiilor considerate secret fiscal».

Nu m-ar mira ca Fiscul să fi procedat la fel ca o altă instituţie sesizată la un moment dat de SUPERVIZOR.ro: s-a dus în control după o săptămână, timp în care pârâta a intrat în legalitatefără să fie informată de reclamaţie, desigur! Iar instituţia a comunicat după o lună că nu se confirmă aspectele reclamate!

CITIŢI ŞI:
ART-CHEF GRUP a preluat BRUTĂRIA RUSTICĂ de la falita BRUART GRUP SRL… şi s-a apucat de prostii; am sesizat Fiscul şi ITM; patronul Ionel Paul BUNDUŢĂ se mai laudă cu falimentele NIK-RUSTIC şi PETROINVEST OIL