TEL DRUM a cerut insolvenţa „fermei de porci a lui DRAGNEA”!

Celebra companie TEL DRUM SA Alexandria (CUI/CIF: 2695680) se află sub incidenţa Legii 85/2014 din 29 ianuarie 2018 şi pe 5 februarie 2020 s-a prezentat la Tribunalul Teleorman cu o solicitare de neimaginat în urmă cu 2-3 ani: a cerut deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva FERMA SALCIA SA (fosta ROMCIP SA; CUI/CIF: 1413951), cunoscută drept „Ferma de porci a lui DRAGNEA„.

Cererea depusă de administratorul judiciar care se ocupă de insolvenţa TEL DRUM SA este ciudată pentru că FERMA SALCIA SA a susţinut că are de recuperat de la firma de construcţii suma de 3,94 milioane lei şi a solicitat înscrierea la masa credală cu această creanţă. CITR FILIALA ILFOV SPRL a eliminat suma de 3.169.419,91 lei, ca fiind prescrisă, şi a precizat că „nu rezultă nici din documentele depuse de creditoare, nici din documentele primite de la debitoare faptul că serviciile au fost prestate, respectiv faptul că bunurile au fost livrate„. Totuşi, ferma de porci a fost înscrisă în tabelul creditorilor cu diferenţa de 656.111,64 lei, dar cu menţiunea „sub condiţia dovedirii prestării efective a serviciilor, respectiv livrarea de mărfuri” – detalii AICI.

Se pare că, între timp, administratorul judiciar a descoperit alte „golănii” între cei doi agenţi economici din moment ce a solicitat aplicarea Legii 85/2014, demers juridic care a dus la constituirea Dosarului nr.145/87/2020, pentru care Tribunalul Teleorman a programat primul termen de judecată pe 2 martie 2020.
Chiar dacă această cerere va fi respinsă, FERMA SALCIA SA va intra cu siguranţă în insolvenţă pentru că există o decizie a Curţii de Apel Bucureşti în acest sens – detalii AICI.

Dacă judecătorii de la Teleorman nu ar fi pus interesele personale mai presus de orice, decizia de deschidere a procedurii ar fi fost pronunţată la termenul de judecată din 3 februarie 2020 – Dosar nr.767/87/2019*. Din păcate, magistraţii sunt mai interesaţi de privilegiile personale şi au pronunţat o amânare pentru data de 2 martie 2020. Dacă se termină greva până atunci, cele două dosare vor fi conexate şi FERMA SALCIA SA va intra în insolvenţă.

Deşi putem spune că deznodământul este cunoscut, va fi interesant de văzut ce bani revendică TEL DRUM SA şi ce tranzacţii „spectaculoase” au existat între o firmă de drumuri şi o fermă de porci! (sursa foto: national.ro)

CITIŢI ŞI:
INSOLVENŢĂ la Ferma de porci a lui DRAGNE(A); Curtea de Apel a întors sentinţa Tribunalului Teleorman

TEL DRUM: A fost publicat tabelul preliminar actualizat. Ferma de porci a lui DRAGNE(A) a facturat vreo 200.000 kg de carne!