Ţepe cu cecuri şi bilete la ordin… trase de fiul primarului din Crăcăoani. ATENŢIE! Alin-Petrică ZAMFIR este asociat şi la FLOZAMPET COM

Petre ZAMFIR (foto) este primar al comunei Crăcăoani din judeţul Neamţ… şi (intimat) inculpat într-un proces de corupţie, ajuns la faza apelului – AICI. Are un fiu, care răspunde la numele Alin-Petrică ZAMFIR şi pe care unii îl poreclesc om de afaceri. În realitate, el este… UN ŢEPAR!

În noiembrie 2011, Alin-Petrică ZAMFIR şi Albert-Cristian POPA au înfiinţat ALICRIS CONSTRUCTMED SRL (CUI/CIF: 29344533), cu sediul social în satul Magazia, comuna Crăcăoani, judeţul Neamţ, şi care urma să presteze „activităţi de închiriere şi leasing cu maşini şi echipamente pentru construcţii„.

ALICRIS CONSTRUCTMED SRL nu a mai desfăşurat activitate de prin 2014, ultimul bilanţ depus la Fisc este din 2017, iar în octombrie 2018 s-a retras din firmă Albert-Cristian POPA… probabil ştiind ce gânduri are „partenerul” ZAMFIR.

Mai exact, Alin-Petrică ZAMFIR s-a pus pe tras ţepe (în numele ALICRIS CONSTRUCTMED SRL). Cu bilete la ordin şi cecuri, ca să fie treaba clară!

Primul refuz la plată a fost raportat la CIP (Centrala Incidentelor de Plăţi) pe 22 ianuarie 2019, iar până în prezent s-au adunat 10 incidente majore5 cu cecuri şi 5 cu bilete la ordin. Suma totală refuzată la plată este de 220.327,64 lei, iar cel mai recent incident este un cec refuzat la plată în februarie 2020. Din acest motiv, ALICRIS CONSTRUCTMED SRL are interdicţie de a emite cecuri până pe 3 februarie 2021.

Între timp, unul dintre cei ţepuiţi, firma DINAMIC 92 DISTRIBUTION SRL Piatra Neamţ (CUI/CIF: 2045181), a solicitat şi a obţinut deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva ALICRIS CONSTRUCTMED SRL – Dosar nr.450/103/2020. Creanţa invocată de creditoare este de 105.945,56 lei, „iar debitoarea nu şi-a onorat obligaţia de plată a contravalorii facturilor nr.2024824/2019 și 2025065/2019 nici după ce a fost pusă în întârziere prin somaţia comunicată de executorul judecătoresc„.

Alin-Petrică ZAMFIR nu a luat legătura cu administratorul judiciar provizoriu CII MARIN MARICEL, nu a predat documentele contabile, iar firma a fost declarată INACTIVĂ de către ANAF în februarie 2020, după ce în noiembrie 2019 i-a fost anulată înregistrarea în scopuri de TVA. Din aceste motive, practicianul a propus trecerea la faliment prin procedura simplificată.

Ţinând cont de cele menţionate, este foarte clar că nu a fost vorba de un accident (financiar), ci de o ŢEAPĂ (premeditată) a unicului asociat şi administrator Alin-Petrică ZAMFIR, iar singura şansă a creditorilor de a recupera măcar o parte din bani este să formuleze, iar instanţă să admită, acţiune de atragere a răspunderii personale/patrimoniale împotriva celui care se prezintă drept fiul primarului din Crăcăoani, Petre ZAMFIR.

Şi pentru că această „boală a ţepuitului” nu prea se vindecă, ar fi bine ca partenerii de afaceri ai FLOZAMPET COM SRL Magazia (CUI/CIF: 5302140) să nu neglijeze faptul că ţeparul Alin-Petrică ZAMFIR este asociat la această firmă de transport. (sursa foto: monitorulneamt.ro)