Tribunalul Vâlcea a băgat BIEXIM în insolvenţă… deşi creditoarea şi-a retras cererea încă din 12 mai 2020! Sentinţa a fost atacată cu apel

În urma publicării articolului „BIEXIM a intrat în insolvenţă„, am primit din partea celor două firme implicate în proces mai multe documente care susţin că ARA GRUP SRL Bucureşti (CUI/CIF: 10916693) a renunţat la cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă încă din data de 12 mai 2020, urmare a faptului că a ajuns la o înţelegere cu BIEXIM SRL Râmnicu Vâlcea (CUI/CIF: 22233732), iar între timp datoria a fost achitată integral.

Cu toate acestea, Tribunalul Vâlcea a pronunţat (pe 15 iulie 2020) decizia de deschidere a procedurii generale de insolvenţă, ceea ce sugerează că judecătorul sindic nu a observat (!) cererea de renunţare, a ignorat-o (intenţionat) sau documentul nu există la dosar (se mai rătăcesc, mai dispar – suntem în România!).

Pentru a îndrepta cumva situaţia, a doua zi (16 iulie 2020), creditoaea ARA GRUP SRL a atacat cu apel decizia Tribunalului Vâlcea, numai că acest proces are şanse minime să fie judecat (la Curtea de Apel Piteşti) înainte de luna septembrie… pentru că nimic nu e mai important în ţara noastră ca vacanţa judecătorească… şi pensiile speciale ale magistraţilor!

Este o situaţie neplăcută în special pentru BIEXIM SRL, cel mai probabil generată de neglijenţa/nepăsare unui angajat al tribunalului… care, cu siguranţă, nu va fi tras la răspundere (nici nu cred că va fi identificat!). Totuşi, această nefericită întâmplare ar trebui să-i impulsioneze pe toţi cei implicaţi în procese (nu neaparat de insolvenţă) să verifice actele de la dosar înainte de fiecare termen de judecată!

CITIŢI ŞI:
EUROGENETIC nu s-a cerut în insolvenţă, Tribunalul Dolj „a făcut-o” debitoare; ar fi bine ca angajaţii de la această instanţă „să nu mai bea în timpul serviciului”