TOTAL IMAGE MEDIA a trimis turişti în Grecia în numele Agenţiei EUROPA TRAVEL… deşi nu mai deţinea licenţă de doi ani!

Pe 14 martie 2018, la Tribunalul Bucureşti a fost înregistrată cererea de deschidere a insolvenţei împotriva firmei TOTAL IMAGE MEDIA SRL, cu menţiunea „Agenţia EUROPA TRAVEL”, depusă de DAOUTIS SA, o companie din Grecia „cu sediul ales la CABINET LICHIDATOR MONEA MIHAELA” – Dosarul nr.8491/3/2018.

Controlată de Teodor Constantin CĂLIMĂNESCU – asociat majoritar (98%) şi administrator, TOTAL IMAGE MEDIA SRL Bucureşti (CUI/CIF: 16330447) este firma care până în 2015 a deţinut licenţa de turism pentru Agenţia EUROPA TRAVEL (AICI). În februarie 2015, CĂLIMĂNESCU a înfiinţat EUROPA TRAVEL SPECIALIST SRL Bucureşti (CUI/CIF: 34055205) şi a mutat licenţa pe această nouă societate (AICI).

Pe 29 noiembrie 2018, Tribunalul Bucureşti a pronunţat sentinţa în Dosarul nr.8491/3/2018, în sensul că a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva debitoarei TOTAL IMAGE MEDIA SRL, iar argumentele prezentate de creditoare în instanţă sunt deosebit de interesante şi de grave… şi cred că ar trebui să fie analizate de Ministerul Turismului.

Alo, ANAT?! Alo, Ministerul Turismului?! Contract extern fără licenţă turistică

Astfel, DAOUTIS SA spune că TOTAL IMAGE MEDIA SRL a încheiat contracte „deşi nu mai deţine licenţă valabilă din anul 2015„, iar „din actele depuse de către debitor rezultă că societăţile BEST TRAVEL SERVICES SRL şi EUROPA TRAVEL SPECIALIST SRL depun sume de bani în contul debitorului (TOTAL IMAGE MEDIA SRL – n.r.), iar la finalul zilei se observă faptul că în contul debitorului râmân sume derizorii. Banii sunt depuşi de către cele două societăţi în contul debitorului în vederea efectuării de plăţi de salarii şi de leasing. Sumele nu sunt reprezentate de încasări din activitatea pe care debitorul ar trebui să o desfăşoare, ci prin creditările efectuate de societăţile deţinute de asociatul debitorului”.

Cel puţin parţial, afirmaţiile acuzatoare ale firmei din Grecia sunt susţinute de faptul că TOTAL IMAGE MEDIA SRL a rămas în evidenţele oficiale prestator de „activităţi ale agenţiilor turistice” (Cod CAEN: 16330447), dar nu figurează pe lista agenţiilor licenţiate de Ministerul Turismului. Cum poate exista/funcţiona o agenţie de turism mai bine de 3 ani dacă nu are licenţă?

În documentaţia depusă la dosar, DAOUTIS SA mai spune că „între părţi a fost încheiat un contract de servicii de turism în data de 27.12.2016, în baza căruia creditoarea, în calitate de prestator de servicii, a oferit cazare turiştilor debitorului, în Hotelul MENEL din staţiunea Limenaria din Tassos – Grecia, în perioada 10.05.2017-30.09.2017„… iar „SC TOTAL IMAGE MEDIA, respectiv «Agenţia Europa Travel» se obliga prin contract să achite serviciile prestate de creditoare, în suma totală de 44.000 euro”.

Din cele menţionate de creditoare rezultă foarte clar că TOTAL IMAGE MEDIA SRL a încheiat în decembrie 2016 un contract în numele EUROPA TRAVEL… deşi nu mai deţinea licenţă de mai bine de un an. Iar turiştii trimişi la Hotelul MENEL în sezonul estival 2017 erau ai firmei fără licenţă turistică TOTAL IMAGE MEDIA, chiar dacă ei ştiau altceva. Oare câţi alţi turişti au mai fost în această situaţie? Alo, Ministerul Turismului?!

De ce Teodor Constantin CĂLIMĂNESCU foloseşte în continuare societatea fără licenţă TOTAL IMAGE MEDIA… sper să aflăm în curând, deocamdată cert este faptul că această „agenţie” a intrat în insolvenţă, iar termenul limită de înscriere la masa credală este 14 ianuarie 2019. Funcţia de administrator judiciar provizoriu este îndeplinită de BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL, iar prima Adunare a Creditorilor este programată pe 11 februarie 2019 (locul şi ora urmează să fie comunicate).

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.8491/3/2018, al debitoarei TOTAL IMAGE MEDIA SRL, este programat pe 8 martie 2018. (sursa foto: facebook.com/EuropaTravel)

DOCUMENT ATAŞAT:
TOTAL IMAGE MEDIA SRL – Sentinţă de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală