Trag clopotele pentru LEONARDO

Societatea LEONARDO SRL Oradea (CUI 6618524) a intrat în insolvenţă în octombrie 2009, iar primul tabel (preliminar) al creanţelor, publicat în BPI nr.2047 din 15 martie 2010, indica datorii de 403,65 milioane lei. Demn de menţionat este faptul că, deşi au existat mai multe contestaţii, administratorul judiciar (Casa de Insolvenţă Transilvania) nu a mai publicat niciun alt tabel al creditorilor (nici pe cel definitiv).

După un an de la deschiderea procedurii, a fost aprobat un plan de reorganizare, care ar fi trebuit să se întindă pe maxim 3 ani. În realitate, planul de reorganizare s-a derulat pe parcursul a 4 ani, perioadă în care numărul magazinelor active a scăzut cu peste 50%. Teoretic, practic (unele) au fost mutate pe o altă firmă.

În ianuarie 2015, administratorul judiciar a emis un Raport privind situaţiile financiare ale debitoarei LEONARDO SRL, cu referire la indicatorii înregistraţi în septembrie 2014, concluzia fiind că „societatea debitoare nu s-a conformat Planului de reorganizare aprobat de creditori şi confirmat de judecătorul sindic (…) activitatea societăţii nu mai poate fi redresată”.

Pe 31 martie 2015, Tribunalul Bihor a decis „trecerea debitorului în faliment, faţă de nerespectarea planului de reorganizare”. În notificarea privind deschiderea procedurii de faliment prin procedură generală, lichidatorul judiciar (CITR Filiala Bihor SPRL) precizează: „termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor născute în cursul procedurii este 15.05.2015”.

Deşi este posibil ca debitoarea sau vreun creditor să conteste această măsură, rezultatul nu va fi decât prelungirea agoniei, evoluţia financiară (mai ales din ultima perioadă) dovedind că societatea LEONARDO SRL, controlată de Florin PANEA, nu mai are şanse de redresare. Desigur, afacerea ar putea continua pe o altă firmă, interesant fiind faptul că, în august 2014, a fost înfiinţată LEONARDO CALZATURE & PELLETTERIE SA (CUI 33485166), societate care figurează cu peste 30 de puncte de lucru în ţară! (foto: stiripeblog.wordpress.com)

LEONARDO – situaţii financiare (30 septembrie 2014)