Tribunalul Călăraşi nu vrea să declare falimentul agenţiei TERRA TOURISM! A inventat un motiv pentru o nouă amânare

Pe 27 iunie 2018, TERRA TOURISM SRL Slobozia (CUI: 16126618), societatea/agenţia autoare a unei ţepe turistice de proporţii, a depus la Tribunalul Ialomiţa o cerere de intrare direct în faliment prin procedura simplificată, demers care a dus la constituirea Dosarului nr.1037/98/2018.

Probabil pentru a evita contactul cu păgubiţii din Ialomiţa, Oana Aniela DUNEL (fostă PĂCALĂ, foto), patroana agenţiei ţepare, a depus la Curtea de Apel Bucureşti o cerere de strămutare, care a fost admisă la termenul din 17 iulie 2018, decizia instanţei fiind următoarea: „Dispune strămutarea dosarului de la Tribunalul Ialomiţa la Tribunalul Călăraşi„.

La finalul lunii trecute – pe 30 iulie 2018, mai exact – dosarul a ajuns la instanţa călărăşeană şi primul termen de judecată a fost programat pe 8 august 2018. S-a creat impresia că Tribunalul Călăraşi are de gând să pronunţe rapid o sentinţă în această cauză. Din păcate, aparenţele au fost, şi de data aceasta, înşelătoare

Pe 8 august 2018, judecătorul sindic a pronunţat o amânare de două săptămâni „ptr revenire adresă ORC Ialomiţa să comunice situaţia societăţii debitoare„. Hai să zicem că era necesară „hârtia” de la Registrul Comerţului şi prima amânare se justifică!

La termenul de astăzi, 22 august 2018, Tribunalul Călăraşi s-a gândit să mai amâne judecarea cauzei cu aproape o lună, iar motivul invocat ori este greşit postat pe portalul instanţelor, ori a fost formulat de un (judecător) idiot:

Pentru a se emite adresă administratorului judiciar în vederea comunicării datei la care a apărut starea de insolvenţă

De ce afirmaţia de mai sus (eroare sau idiot)? Pentru că administrator judiciar au numai firmele care au intrat deja în insolvenţă. Prin urmare, NU există aşa ceva în cazul TERRA TOURISM SRL pentru că debitoarea nu a intrat în insolvenţă… cererea fiind judecată/tergiversată chiar în dosarul respectiv!

Chiar dacă presupun că judecătorul sindic a intenţionat să se refere la „administratorul statutar”, nu văd pentru ce are nevoie de „data la care a apărut starea de insolvenţă” şi consider că magistratul nu a vrut altceva decât să amâne cauza. Poate pentru că, astfel, dosarul va fi pasat altcuiva (se termină vacanţa judecătorească şi sunt şanse mari să ajungă la alt complet) sau poate pentru că, între timp, va începe şcoală şi turiştii ţepuiţi vor avea alte griji şi, uşor-uşor, vor uita de ţeapa trasă de Oana Aniela DUNEL.

Următorul termen de judecată în Dosarul de faliment nr.1037/98/2018, al debitoarei TERRA TOURISM SRL, a fost programat pe 19 septembrie 2018. (sursa foto: terratourism.ro)

CITIŢI ŞI:
TERRA TOURISM a depus cererea de insolvenţă; patroana a avut probleme cu un credit ipotecar, iar anul acesta… şi-a deschis florărie de lux în Pipera