TRUE LUXURY: Cerere de atragere a răspunderii împotriva administratorului Mihaela AVARVARI (fostă CEAPRAGA); ţeapa trasă Fiscului (şi angajaţilor prin stopajul la sursă) este de 230.354 lei… de 3 ori mai mică decât la falimentul anterior

Mihaela AVARVARI (fostă CEAPRAGA, foto) a administrat firma ALES GREEN FARM SRL Iaşi (CUI/CIF: 30801973), care a fost radiată în urma închiderii procedurii de faliment… şi care a lăsat Fiscului o gaură de 670.895 lei.

De acest faliment s-a ocupat lichidatorul judiciar Gheorghe HOMORANU (CASA DE INSOLVENŢĂ HOMORANU SPRL), iar Tribunalul şi Curtea de Apel (ambele din Iaşi) au respins cererea DGRFP/AJFP Iaşi de atragere a răspunderii personale.

Probabil încurajată de acest succes, aşa-zisa femeie de afaceri Mihaela AVARVARI/CEAPRAGA s-a gândit să îngroape şi TRUE LUXURY SRL Iaşi (CUI/CIF: 40090070), firmă care a intrat în faliment (la propria cerere) pe 10 noiembrie 2021 – Dosar nr.5636/99/2021.

Confom tabelului definitiv al creanţelor, noua ţeapă trasă Fiscului de Mihaela AVARVARI/CEAPRAGA este de 230.354 lei, sumă care include o componentă majoritară de stopaj la sursă, adică bani furaţi de la angajaţi.

Surprinzător, această creanţă bugetară (niciun fel de garanţii) este ceva mai mică decât suma menţionată pe site-ul ANAF, care susţine că TRUE LUXURY SRL înregistra la 31 martie 2022 obligaţii restante la bugetele de stat în valoare totală de 231.340 lei, cu următoarea structură:

  • Bugetul de stat = 114.072 lei
  • Bugetul asigurărilor sociale de stat = 84.293 lei
  • Bugetul asigurărilor de sănătate = 32.975 lei

Chiar dacă fostul angajat al Finanţelor ajuns practician în insolvenţe – ignorând dispariţia unor lichidităţi şi a unui autoturism din patrimonul firmei – a concluzionat că falimentul „se datorează, în principal, unor factori de natură externă societăţii fără ca acesta să fie imputabil vreunei persoane”, Fiscul a formulat cerere de atragere a răspunderii personale împotriva fostlui administrator Mihaela AVARVARI/CEAPRAGA.

Acest demers juridic a dus la constituirea Dosarului asociat nr.5636/99/2021/a1, pentru care Tribunalul Iaşi a programat un prim termen de judecată pe 15 iunie 2022. (sursa foto: facebook.com/mihaela.ceapraga.9)

CITIŢI ŞI:
TRUE LUXURY: Încă o ţeapă trasă Fiscului (şi angajaţilor prin stopajul la sursă) de Mihaela AVARVARI (fostă CEAPRAGA); lichidatorul HOMORANU nu sesizează dispariţia activelor circulante şi imobilizate… şi aşteaptă „elemente noi de la colaboratorii/creditorii societăţii”. O să le primească!