Un „bizoian” cu LIBER PARCARE (pe trotuar) de la Prefectura Iaşi

bizoian-01-w

UPDATE: 27 septembrie 2016, ora 13:00 – maşina nesimţitului agreat de Prefectura Iaşi este în acelaşi loc.

Un conducător auto care încalcă flagrant regulile de circulaţie, de obicei (rău)intenţionat şi în dispreţ faţă de ceilalţi participanţi la trafic, este  numit „bizon„. De multe ori, bizonii conduc autoturisme BMW.

Un conducător auto care pilotează un autoturism cu numere de Buzău (BZ) este numit buzoian, chiar dacă poate are domiciliul în altă localitate.

bizoian-02-w

Prin urmare, şoferul autoturismului din imagine, cu numărul de înmatriculare BZ-60-MRS, se numeşte „bizoian”! Nu e primul şi, probabil, nici ultimul care foloseşte acest trotuar pe post de parcare, dar l-am imortalizat (astăzi, 26 septembrie 2016, aproximativ ora 13 – în timpul programului?) pentru că nu e prima dată când procedează aşa şi, mai grav, „flutură” un LIBER PARCARE emis de „Guvernul României – Prefectura Judeţului Iaşi” (trotuarul transformat de „bizoian” în parcare este în municipiul Iaşi).

bizoian-liber-parcare

În 2014, anul eliberării acestui „liber la nesimţire”, judeţul Iaşi a avut doi prefecţi: Romeo OLTEANU şi Dan CÂRLAN. După semnătură, pare fi emis de Dan CÂRLAN. După apucăturile şoferului, aş înclina spre Romeo OLTEANU – individ care a generat un accident în timp ce era prefect… şi BĂUT LA VOLAN!.

Acum, nu mai contează cine l-a emis, important e să i se spună individului (sau individei, mai ştii?!), că LIBER PARCARE nu înseamnă că poţi parca oriunde, oricând şi oricum. Poate aşa o fi la Buzău, dar despre Iaşi încă se mai spune că este un oraş civilizat. (foto: supervizor.ro)

bizoian-03-w