Veniturile declarate de STELIAN OGICĂ sunt dubios de mici – 617 lei/lună! Nereguli şi la declaraţiile de avere ale consilierului

STELIAN-OGICA-600

Stancu (zis Stelian) OGICĂ pare a fi rămas acelaşi tăietor de frunze la câini, deşi a împlinit 48 de ani în luna mai şi a bifat deja un mandat de consilier local. El nu a avut norocul (şi naşul) lui Tudy, aşa că este doar ales local al comunei natele Stoeneşti (judeţul Giurgiu).

OGICĂ a devenit consilier local în 2012 (din partea PRM), iar declaraţia de avere depusă în campania electorală din acel an arată că, în 2011, acest individ a trăit din 10.000 lei (833/lună, în medie), sumă încasată în calitate de „invitat de criză” al unor televiziuni.

În campania electorală din 2016, Stancu OGICĂ a depus 3 declaraţii de avere pentru că a candidat la funcţiile de consilier local, consilier judeţean şi primar al comunei menţionate (din partea PMP). Vestea bună e că nu a ieşit primar sau consilier judeţean… totuşi, a prins un nou mandat de consilier local.

Efortul intelectual de a completa cele 3 declaraţii de avere (plus 3 de interese) a fost prea mare, motiv pentru care cel puţin unul dintre documente a fost completat de altcineva, care nici măcar nu ştia cum îl cheamă şi, într-o primă fază, l-a „rebotezat” Stanciu, în loc de Stancu!

Conform acestor declaraţii, OGICĂ a câştigat anul trecut 5.000 lei de la o televiziune pe care nu o precizează (probabil Antena 1), în baza unor „contracte colaborare”, şi 2.400 lei – indemnizaţia de la Consiliul Local Stoeneşti.

La fel ca şi în declaraţia din urmă cu 4 ani, „Stelian” OGICĂ precizează că deţine un apartament de 64 mp în Bucureşti şi un autoturism Dacia, ambele dobândite în 2014 (maşina a fost câştigată la Loto). Anul acesta, în declaraţie este trecută fiica Raluca OGICĂ, cu menţiunea „studentă”, în timp ce ea se laudă pe Facebook că lucrează la „Acces Direct”. Desigur, Raluca nu trebuia pomenită în acest document, dar cu ce să se laude şi tatăl Ogică?!

Demn de remarcat este şi faptul că Primăria Stoeneşti nu ştie care sunt prevederile legii referitoare la declaraţiile de avere… sau le ştie, dar nu le respectă. Astfel, declaraţiile de avere ale primarului, viceprimarului şi consilierilor (inclusiv Ogică) din timpul mandatului (cel puţin 5 de fiecare) nu apar pe site-ul primăriei şi nici pe site-ul ANI (Agenţia Naţională de Integritate). Asta înseamnă că aceste documente nu au fost transmise la ANI sau nici măcar nu au fost completate/depuse de titulari, ceea ce echivalează cu încălcarea legii.

La OGICĂ, mai apare o problemă: de cel puţin 8 ani, el este asociat majoritar (60%) la RARIS IMPEX SRL Bucureşti (CUI: 386905), firmă care nu a mai depus raportările contabile de ani buni, motiv pentru care a fost declarată inactivă de către ANAF în 2011. Chiar şi în acestă situaţie, Stancu OGICĂ era obligat să menţioneze calitatea de asociat, atât în declaraţiile de avere, cât şi în cele de interese.

Deşi „banii albi” câştigaţi anul trecut au fost de numai 7.400 lei (617 lei/lună) şi ridică mari semne de întrebare, Stancu OGICĂ a figurat pe „lista ruşinii” cu o datorie de 1.509 lei la bugetul de stat (probabil din cauza „contractelor de coloborare” cu televiziunea). La momentul actual, lista este în curs de actualizare. (sursa foto: facebook.com/ogica123)