VIPROD: Penalităţile de 2% pe zi… au ajuns la 2,6 milioane lei; creditorul ACR pare decis să îngroape fabrica de mobilă; mai puţin de o lună pentru înscrierea la masa credală

Fabrica de mobilă VIPROD SRL Slobozia (CUI: 5167868) se războieşte cu AUTOMOBIL CLUBUL ROMÂN (CUI: 1590139) de vreo 7 ani, iar Judecătoria Slobozia a decis în iulie 2013 că firma ialomiţeană trebuie să achite chiria restantă pentru perioada septembrie 2010 – august 2011… şi penalităţi în cuantum de 2% pe zi de întârziere!

Pentru că toate acţiunile juridice prin care a contestat această decizie şi, implicit, suma enormă de plată – 2,6 milioane lei, au fost respinse de instanţele de judecată, VIPROD a recurs la ultima soluţie – Legea 85/2014.

În documentaţia depusă la Dosarul nr.502/98/2018, debitoarea îşi motivează demersul prin imposibilitatea de continuare a activităţii în condiţiile în care ACR a demarat acţiuni de executare silită pentru recuperarea sumei respective. Mai mult, VIPROD SRL susţine în continuare, deşi instanţa a stabilit altceva, că nu trebuie să achite restanţa de 2,6 milioane lei:

  • Activitatea societăţii este una care ar fi creat premisa unei extinderi şi a unei dezvoltări economice, însă soluţiile pronunţate în litigiile cu ACR au generat o datorie de peste 26 de miliarde lei vechi, fiind cu neputinţă ca societatea să o poată achita
  • Având un număr de peste 50 de angajaţi, dacă s-ar dispune continuarea executării şi poprirea conturilor, ar fi paralizată în totalitate activitatea societăţii care nu datorează această sumă de bani. Suma pretinsă de creditoarea ACR reprezintă doar accesorii la un debit principal, debit principal care a fost achitat integral

Judecătorul sindic Adriana ANDREI de la Tribunalul Ialomiţa a admis cererea şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă, iar în funcţia de administrator judiciar provizoriu a numit practicianul propus de debitoare – C.I.I. CIUPERCĂ AURELIA.

Surprinzător, instanţa a stabilit data de 7 mai 2018 drept termen limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor, adică la mai puţin de o lună de la deschiderea procedurii (13 aprilie 2018), urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească pe 24 mai 2018, ora 14:00, la sediul administratorului judiciar (Slobozia, Bd.Unirii, bl.E15, sc.B, parter, ap.3).

Creditorul AUTOMOBIL CLUBUL ROMÂN a atacat cu apel sentinţa de deschidere a procedurii şi pare hotărât să îngroape fabrica de mobilă:

  • dacă apelul este admis, executarea silită va bloca activitatea societăţii
  • dacă procedura de insolvenţă va continua, votul ACR va fi decisiv pentru aprobarea/infirmarea planului de reorganizare, iar atitudinea manifestată până acum sugerează că nu se va mulţumi să primească un mic procent din suma respectivă pe parcursul a 3-4 ani, ci va prefera să falimenteze producătorul ialomiţean

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.502/98/2018, al debitoarei VIPROD SRL Slobozia, societate deţinută şi administrată de Viorel COJOCARU (54 de ani) este programat pe 8 iunie 2018. (sursa foto: facebook.com/viprodsrl)

DOCUMENTE ATAŞATE:
VIPROD SRL – Încheiere de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală

VIPROD SRL – Notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă