Virgula între subiect şi predicat a devenit marcă înregistrată!

Cred că „olimpica la limba română” Maria Grapini are un frate sau o soră care lucrează la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci). Altfel nu se explică faptul că această instituţie a admis la înregistrare marca „Nen’tu Ticu,ţi-a pregatit micu!ca acasa pe gratar, pe jar de lemn si carbune, fara aer impachetat, fript bine si fierbinte si de toti infulecat!”

Nu vă vine să credeţi?! Aveţi dovada! Dacă nu a fost vorba de un pariu sau vreo tentativă de a discredita OSIM-ul (de parcă era aşa de „acreditat”), extraordinarul poet care a depus cererea se numeşte Daniel Sorin NEOFIT şi e din Constanţa. Faza tare e că el are o firmă („Neofit” SRL), care, oficial, se ocupă de „alte activităţi referitoare la sănătatea umană„. O fi şi micul un produs naturist, un supliment alimentar cu efecte miraculoase. Mai ales că e „fara aer impachetat”! Iar faptul că bucătarul din imagine pare a avea lipsă chiar un dinte central e un amănunt care păleşte în faţa „capodoperei literare”.

De la „un gigel care face mici”, să spunem că nu poţi cere cine ştie ce, chiar dacă e deja trecut de 41 de ani, dar de la OSIM să nu avem pretenţii? Sau pentru că l-a uşurat de peste 2.000 lei (dacă nu o fi plătit triplu, la urgenţă, că prea repede s-a rezolvat), nu mai contează ce tâmpenie a cerut? Eu cred că e şi tare mândru de „versurile” pe care le-a debitat.

Dincolo de aşteptările mele de la OSIM, consider că ar trebui să se respecte legea. Iar la Legea privind mărcile şi indicaţiile geografice spune aşa (Art.5, lit. i): „Sunt excluse de la protecţie şi nu pot fi înregistrate mărcile care sunt contrare ordinei publice sau bunelor moravuri”. Şi DA! Mizeria aia reprezintă un viol cu perversiuni la adresa limbii române şi numai pentru virgula dintre „Nen’tu Ticu” şi „ţi-a pregatit micu”.

Pentru că am mari dubii că OSIM se va autosesiza, voi solicita oficial ANULAREA mărcii (nu modificarea, ci anularea) şi poate nu ar strica şi o sesizare pentru neglijenţă în serviciu. Că mâine-poimâine mai apare vreun isteţ care înregistrează marca „Decât doi succesuri”!

Şi apropo de angajaţii de la OSIM: clădirea unde prestează are bulina roşie. Eu sper să nu se dărâme într-un weekend! (foto: extras din BOPI nr.3/2015)

MARCA-Ticu-micu-02