VLASE INTERNATIONAL: 12 creditori au invocat creanţe de 80 milioane lei; salariaţii nu sunt înscrişi în tabelul preliminar

VLASE INTERNATIONAL SRL (CUI: 25876538), companie de transport care are sediul social în comuna Gheorghe Lazăr şi este (a fost) controlată de Gheorghe VLASE (foto), a intrat direct în faliment prin procedură simplificată, sentinţa fiind pronunţată de judecătorul sindic Camelia Tatiana DUŢĂ de la Tribunalul Ialomiţa pe data de 17 mai 2018.

Debitoarea VLASE INTERNATIONAL SRL a precizat în documentaţia depusă la Dosarul nr.704/98/2018 că „nu a efectuat transferuri patrimoniale în ultimele 6 luni şi nici plăţi în favoarea unor creditori prin defavorizarea altora, iar salariile angajaţilor nu au fost achitate pentru luna aprilie 2018„.

Tabelul preliminar al creanţelor, publicat ieri, 31 iulie 2018, include doar 12 creditori… numai că aceştia au invocat o sumă impresionantă – 79.698.258,44 lei. Lichidatorul judiciar provizoriu CC INSOL SPRL – FILIALA CĂLĂRAŞI (Mihaela STANA) nu s-a lămurit care e treaba cu creanţele celor mai importanţi doi creditori – IVECO CAPITAL SERVICES SRL şi IMPROVEMENT CREDIT COLLECTION SRL („recuperatorul” Băncii Transilvania) – aşa că le-a înscris „sub condiţie”… la categoria chirografare! Vorbim de 45,77 milioane lei, respectiv 16,2 milioane lei.

Urmare a acestei măsuri a practicianului, masa credală admisă din prima este de numai 17,72 milioane lei, cel mai important creditor fiind Fiscul, cu 6,4 milioane lei.

O altă surpriză a tabelului preliminar este lipsa creanţelor salariale… în condiţiile în care debitoarea a spus foarte clar că „salariile angajaţilor nu au fost achitate pentru luna aprilie 2018„. Asta înseamnă că ori lefurile au fost plătite între timp, ceea ce s-ar putea să nu fie chiar legal, ori lichidatorul judiciar încă nu a aflat de aceste restanţe salariale.

Referitor la practician, acesta a publicat (tot ieri, 31 iulie 2018) un fel de raport de activitate, document în care susţine că nu a putut întocmi raportul privind cauzele falimentului pentru că nu a primit la timp toate documentele financiar-contabile ale firmei… şi abia „în data de 27.08.2018, societatea debitoare a pus la dispoziţia lichidatorulii judiciar şi celelalte documente contabile necesare intocmirii raportului”. Probabil a vrut să spună 27.07.2018, că luna august abia a început.

În ceea ce priveşte patrimoniul VLASE INTERNATIONAL SRL, situaţie se prezintă „tot în coadă de peşte”, CC INSOL SPRL – FILIALA CĂLĂRAŞI precizând că “Primăria Comunei Gheorghe Lazăr nu a comunicat un răspuns la solicitarea lichidatorului judiciar cu privire la bunurile (mobile şi imobile) deţinute de societatea debitoare şi dacă au fost instrăinate bunuri în cei trei ani anteriori declanşării procedurii de faliment. Faţă de acest aspect, urmează sa revenim cu o nouă solicitare către Primăria Comunei Gheorghe Lazăr, jud. Ialomiţa”.

Ţinând cont că e vacanţă judecătorească, iar bugetarii de prin primării nu dau la fugă de obicei (vara nici atât!), e greu de crezut că vor apărea noutăţi până la prima Adunare a Creditorilor, care urmează se se întrunească pe 20 august 2018, ora 14:00, la sediul practicianului.

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.704/98/2018, al debitoarei VLASE INTERNATIONAL SRL, este programat pe 24 august 2018. (sursa foto: elldor.info)

DOCUMENTE ATAŞATE:
VLASE INTERNATIONAL SRL – Încheiere de deschidere a procedurii falimentului în formă simplificată

VLASE INTERNATIONAL SRL – Tabel preliminar al creanţelor

VLASE INTERNATIONAL SRL – Raport de activitate întocmit de lichidatorul judiciar pentru perioada cuprinsă între data declanşării procedurii de faliment şi 30.07.2018

CITIŢI ŞI:
Cum justifică VLASE INTERNATIONAL intrarea în FALIMENT? Termenele procedurii au fost majorate cu 45 de zile