YSA TEXTIL: Încă o ţeapă de peste un milion trasă Fiscului de alde PRICOP; deşi este singurul creditor, AJFP Iaşi a ignorat cu nesimţire Adunarea Creditorilor… convocată deja de două ori

Societatea YSA TEXTIL SRL Iaşi (CUI/CIF: 35061833) a intrat în insolvenţă (la propria cerere), iar în documentaţia depusă la Dosarul nr.3896/99/2021 a precizat că «nu are fondurile băneşti disponibile pentru plata datoriilor certe, lichide şi exigibile faţă de creditorul bugetar».

Dubios la firma ieşeană este şi faptul că, în anul de criză 2020, a făcut angajări… a raportat venituri mai mici faţă de 2019 şi „au dispărut” active circulante de aproape un milion de lei.

Conform tabelului definitiv, singurul creditor este DGRFP/AJFP Iaşi, cu o creanţă negarantată (bugetară) de 1.028.535 lei. Conform site-ului ANAF, această sumă include o componentă semnificativă de stopaj la sursă.

După ce a permis acestei societăţi să acumuleze datorii enorme la bugetele de stat, DGRFP/AJFP Iaşi nu s-a deranjat să participe sau să transmită votul la Adunarea Creditorilor… convocată de două ori până acum, afectând astfel derularea procedurii.

Această pasivitate a Fiscului ar putea reprezenta, de fapt, o complicitate cu debitoarea, tergiversarea derulării procedurii de insolvenţă permiţând administratorului (patronilor) să înstrăineze bunurile personale… sau chiar să plece definitiv din ţară, situaţie care ar face inutilă o eventuală sentinţă de atragere a răspunderii.

YSA TEXTIL SRL este deţinută de Marina Isabela PRICOP (foto) şi Nicu Constantin PRICOP (foto), cu menţiunea că doar „masculul” îndeplineşte atribuţii de administrator. În ceeea ce o priveşte pe aşa-zisa femeie de afaceri Marina Isabela PRICOP, aceasta a îngropat ISABELLE FASHION SRL (CUI/CIF: 28123828), iar împotriva ei există o cerere de atragere a răspunderii personale, blocată la ora actuală de nişte „mizerii” ale lichidatorului judiciar EUROBUSINESS LRJ SPRL (Dosarul asociat 881/99/2018/a1). Valoarea ţepei ISABELLE FASHION SRL se ridică la 1.193.735,19 lei, partea Fiscului fiind de 1.184.548 lei.

Menţionez că am informat DGRFP/AJFP Iaşi cu privire la această neglijenţă a angajaţilor instituţiei, urmând să sesizez conducerea ANAF şi eventual alte instituţii după ce primesc răspuns la petiţia trimisă. (sursa foto: facebook.com/pricopmarinaisabela)

CITIŢI ŞI:
Fiscul a depus cereri de atragere a răspunderii împotriva administratorilor BACIU şi ŢARCĂ de la ALESDIA SERCOM… şi PRICOP de la ISABELLE FASHION