A răspuns ANI… la o sesizare din urmă cu doi ani! Şi m-a informat că petiţia… a fost redistribuită spre soluţionare unui alt inspector de integritate

Pe 22 noiembrie 2019, am transmis o sesizare la ANI (Agenţia Naţională de Integritate), cu referire la declaraţiile de avere dubioase şi, implicit, averea unui individ.

Trăind (şi acum) cu impresia că e obligatoriu să primesc un răspuns (măcar parţial/provizoriu) de la instituţiile sesizate în maxim 30 de zile, am solicitat lămuriri pe la jumătatea lunii ianuarie 2020.

La începutul lunii februarie 2020, ANI mi-a comunicat că sesizarea «a fost înregistrată la Agenţia Naţională de Integritate sub nr.xyz/31.01.2020, la lucrarea nr.zyx/29.01.2020»… iar «la finalizarea activităţii de evaluare veţi fi informat cu privire la soluţia dispusă».

Nu am înţeles de ce sunt două numere de înregistrare (din zile diferite), dar e clar că, dacă nu insistam în ianuarie 2020, rămânea pierdută petiţia mea (trimisă în noiembrie 2019, repet!).

Am acceptat faptul că au mult de muncă inspectorii de la ANI şi sunt puţini, aşa că nu i-am mai deranjat. S-a terminat şi mandatul „pârâtului”… noroc că a fost reales.

Având în „palmares” o sesizare din martie 2014 la care nu am mai primit răspuns (mi-am luat gândul, cred că s-a prescris!), am zis că nu pot aştepta la nesfârşit şi chiar mi-am trecut pe lista de priorităţi pentru luna ianuarie 2022 să-i întreb pe cei de la ANI ce se mai aude cu sesizarea mea.

Cred că au presimţit ceva, că mi-au scris… pe 27 decembrie 2021. În a treia zi de Crăciun (Sf. Ştefan), când mai toată lumea se pregătea de Revelion, cei de la Agenţia Naţională de Integritate… s-au gândit la mine! Ce oameni! Să-i pui la rană, nu altceva!

Şi m-au anunţat că „lucrarea” care are la bază sesizarea mea «a fost redistribuită (la data de 21.12.2021) spre soluţionare inspectorului de integritate ADB. După finalizarea evaluării, rezultatul vă va fi comunicat».

Chiar îmi pare rău că nu am luat plicul de la poştă mai devreme, aveam o bucurie (în plus) de Anul Nou. Dar s-a nimerit de Bobotează, sper că e de bine!

CITIŢI ŞI:
Am reuşit! ANTIBIOTICE a postat pe site-ul companiei declaraţiile de avere ale membrilor CA din ultimii 5 ani