ACME CUSTOM: Urmare a sesizării SUPERVIZOR.ro, Fiscul a depus cerere de atragere a răspunderii personale împotriva Mariei BĂDEANU; iniţial, AFP Sector 2 a considerat că e normal să dispară lichidităţi de 6,25 milioane lei şi firma să acumuleze datorii la stat de 2,31 milioane lei (peste 50% stopaj la sursă)

Societatea ACME CUSTOM SRL Bucureşti (CUI/CIF: 34936965) a fost înfiinţată în 2015, a desfăşurat „Activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente” – sub brandul „Oala cu Bunătăţi” – şi a intrat direct în faliment pe 6 decembrie 2021 (la propria cerere), după ce afacerea a fost mutată pe FOOD REPUBLIC SA Bucureşti (CUI/CIF: 40376390).

Conform tabelului definitiv, ţeapa trasă de firma deţinută şi administrată de Maria BĂDEANU (foto) se ridică la 2.333.661,63 lei, partea Fiscului (AFP Sector 2) fiind de 2.310.001 lei (creanţă negarantată, desigur), iar site-ul ANAF arată că mai mult de jumătate din această datorie este stopaj la sursă, adică bani furaţi de la angajaţi.

Partea „şi mai interesată” este că ACME CUSTOM SRL a avut (teoretic) cu ce achita aceste datorii… pentru că a încheiat anul 2019 cu disponibilităţi băneşti de 6.469.315 lei, iar anul 2020 cu 6.248.695 lei în casă şi conturi.

Numit la propunerea debitoarei, lichidatorul judiciar provizoriu CII NEAŢU LILIANA a considerat că ” ajungerea societăţii în stare de insolvenţă se datorează unor cauze obiective, fără a implica culpa unor persoane din conducerea societăţii”… iar creditorul AFP Sector 2 s-a gândit să ajute practicianul în demersul mizerabil de a îngropa această golănie:

Având în vedere faptul că lichidatorul judiciar a concluzionat în raportul privind cauzele şi împrejurarile care au condus la apariţia stării de faliment a debitoarei ACME CUSTOM SRL, publicat în BPI nr.4112/07.03.2022, că nu sunt elemente care să indice culpa vreunei persoane, instituţia noastră consideră că nu se impune promovarea unei astfel de cereri

Am sesizat AFP Sector 2 şi DGRFP Bucureşti pe data de 8 august 2022. Pe 16 septembrie 2022, adică în afara termenului prevăzut de lege, s-a îndurat Nicoleta Mioara CÎRCIUMARU, director general DGRFP Bucureşti, să trimită un răspuns… în care precizează că a fost depusă o cerere de atragere a răspunderii personale, care face obiectul Dosarului asociat nr.33927/3/2021/a1.

Ţinând cont de faptul că Nicoleta Mioara CÎRCIUMARU a refuzat să răspundă la întrebarea privind „măsurile luate sau care eventual vor fi aplicate împotriva celor care au reprezentat creditorul AFP Sector 2 în acest dosar de faliment”, nu m-ar mira ca AFP Sector 2 să fi formulat cererea de atragere a răspunderii astfel încât să fie respinsă de instanţă. Dar poate judecătorul sindic va ţine cont şi de alte înscrisuri depuse la dosar! (sursa foto: facebook.com/badeanumaria)

CITIŢI ŞI:
Fiscul, complice la ţeapa ACME CUSTOM? Firma controlată de Maria BĂDEANU nu a achitat 2,31 milioane lei la bugetele de stat (peste 50% stopaj la sursă)… deşi avea lichidităţi de 6,25 milioane lei, iar AFP Sector 2 consideră că nu se impune promovarea unei cereri de atragere a răspunderii! Am sesizat DGRFP Bucureşti, urmează preşedintele ANAF