ADENIUM PRINT a intrat în faliment şi ar putea rămâne fără marca/revista TIMPUL; falita deţine şi domeniile revistatimpul.ro şi oameniitimpului.ro

ADENIUM PRINT SRL Iaşi (CUI/CIF: 26954782) este o societate/editură înfiinţată în mai 2010 de către Adriana NAZARCIUC şi care a intrat direct în faliment pe data de 25 septembrie 2018 – Dosar nr.3355/99/2018.

Procedura a fost deschisă la cererea creditorului Puiu MANU, un realizator de benzi desenate (detalii AICI), care a invocat o creanţă o creanţă 753.736 lei, „în temeiul contractului de cesiune a drepturilor patrimoniale de autor din data de 09.11.2016, suma fiind constituită din debit (2.240 euro, respectiv 10.371 lei) şi daune interese calculate în baza aceluiaşi contract (164.976 euro, respectiv 763.839 lei), la care se adaugă suma de 200 lei, taxa judiciară de timbru”.

Pentru că am ataşat sentinţa, nu mai insist asupra acestui aspect şi precizez că tabelul preliminar al creanţelor, publicat pe 20 noiembrie 2018, indică o masă credală de 1.280.298,36 lei, curios fiind faptul că suma trecută în dreptul creditorului Puiu MANU a urcat la 1.053.522,89 lei.

În raportul privind cauzele falimentului, lichidatorul judiciar provizoriu precizează că nu a primit documentele contabile de la debitoare… şi face o analiză inutilă a evoluţiei financiare din 2014-2017. De ce Adriana NAZARCIUC nu a prezentat documentele prevăzute de Legea 85/2014? Un posibil răspuns s-ar putea să fie acesta: pentru că nu a dorit ca lichidatorul să afle de marca şi domeniile deţinute de ADENIUM PRINT.

Falita deţine marca TIMPUL şi domeniile revistatimpul.ro şi oameniitimpului.ro

Conform situaţiei prezentate de site-ul OSIM, societatea ADENIUM PRINT SRL Iaşi deţine la ora actuală marca combinată TIMPUL, pe care a înregistrat-o în noiembrie 2014 (detalii AICI). De menţionat că, în decembrie 2013, firma ieşeană a cesionat (preluat) marca verbală TIMPUL de la FUNDAŢIA CULTURALĂ TIMPUL, dar aceasta a expirat în august 2017 şi nu a mai fost reînnoită (detalii AICI).

Tot ADENIUM PRINT SRL deţine domeniul revistatimpul.ro (detalii AICI), care expiră luna viitoare. Teoretic, o firmă în faliment nu poate transfera sau prelungi un domeniu internet… dar în realitate se poate orice pentru că rotld.ro este interesat doar de încasarea unor bani, nu contează cine şi cum face plata!

Cumva anormal, falita ADENIUM PRINT SRL are şi domeniul oameniitimpului.ro (AICI)… deşi marca OT OAMENII TIMPULUI este deţinută de ASOCIAŢIA REVISTEI TIMPUL. Şi domeniul adenium.ro este înregistrat de falită, dar asta nu e o surpriză.

Adriana NAZARCIUC are o firmă curată… dar nu a avut inspiraţia să mute marca şi domeniile internet

Dum cum rezultă de pe site-ul Revistei TIMPUL (aici), cel puţin o parte din activitatea de la această publicaţie a fost mutată pe BRANDWAY SRL Iaşi (CUI/CIF: 35355464), firmă înfiinţată în decembrie 2015 de către Adriana NAZARCIUC şi Lăcrămioara URSERESCU. Se pare că, totuşi, NAZARCIUC (unic administrator) nu a fost destul de inspirată încât să mute mărcile şi domeniile pe firma curată înainte ca ADENIUM PRINT SRL să intre în faliment. Acum s-ar putea să fie prea târziu… mai ales dacă nu ştii că OSIM nu verifică nimic la contractele de cesiune, ceea ce permite antedatarea unor astfel de documente!

În mod normal, lichidatorul judiciar – care va afla de mărci din acest articol, nu vă faceţi iluzii că avea habar?! – ar trebui să efectueze demersurile pentru punerea sub sechestru a mărcii TIMPUL. Pentru ca ulterior să o scoată la licitaţie. Suntem în procedură simplificată de faliment, se vinde tot! Aceasta sarcină îi revine lichidatorului care va fi numit/confirmat pe 26 noiembrie 2018, ziua în care este programată prima Adunare a Creditorilor – la ora 14, la sediul ales al practicianului (Bucureşti, bd.Corneliu Coposu nr.5, bl.103, sc.B, et.8, ap.45, sector 3).

Următorul termen de judecată în Dosarul de faliment nr.3355/99/2018, al debitoarei ADENIUM PRINT SRL Iaşi este programat pe 11 decembrie 2018. (sursa foto: facebook.com/RevistaTimpul.ro)

DOCUMENTE ATAŞATE:
ADENIUM PRINT SRL – Sentinţă de deschidere a procedurii insolvenţei în formă simplificată

ADENIUM PRINT SRL – Tabel preliminar al creanţelor