Alo, UNPIR, a dispărut practicianul DUMITRESCU ŞI DINU INSOLVENCY SPRL!

HANDYMAN COMPLETE SERVICES SRL Bucureşti (CUI: 27628180) a intrat în insolvenţă pe data de 19 iulie 2017, iar în funcţia de administrator judiciar provizoriu a fost numit practicianul propus de debitoare – DUMITRESCU ŞI DINU INSOLVENCY SPRL Bucureşti (Dosarul nr.22580/3/2017). Am scris despre deschiderea procedurii pe 29 august 2017 şi am atras atenţia atunci că administratorul judiciar nu a publicat notificarea în BPI, deşi au trecut 40 de zile de la pronunţarea sentinţei, iar termenul de înscriere la masa credală expira peste 3 zile, adică pe 1 septembrie 2017 (AICI).

Astăzi suntem în 17 octombrie 2017, poimâine se împlinesc 3 luni de la deschiderea procedurii… ŞI NIMIC! Judecătorul sindic Vasile FIŢIGĂU a stabilit data de 21 septembrie 2017 drept termen limită pentru întocmirea şi publicarea tabelului preliminar al creanţelor şi a mai dispus ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească pe 26 septembrie 2017.

Practicianul DUMITRESCU ŞI DINU INSOLVENCY SPRL nu a respectat niciun termen stabilit de instanţă. Nici măcar notificarea nu a publicat-o şi nici pe portalul instanţelor de judecată nu există menţiuni privind vreo cerere de înlocuire sau de majorare a termenelor. NIMIC! Noroc că instanţa a publicat sentinţa în BPI (pe 27 iulie 2017) şi a notificat Registrul Comerţului, că altfel nici nu s-ar fi ştiut de insolvenţă.

Pe site-ul UNPIR, societatea profesională apare ca fiind „în viaţă” şi cică informaţiile din tabloul respectiv au fost actualizate săptămâna trecută. Pagina web dumitrescusidinu.ro este redirectionată către bythelaw.ro, iar aceasta este în (re)construcţie de luni bune. În schimb, am găsit un anunţ pe cariere.juridice.ro din care am aflat că, în luna mai 2017, DUMITRESCU & DINU INSOLVENCY SRL căuta un „practician în insolvenţă definitiv cu experienţă de minim 3 ani”.

Cred că nu s-a găsit nimeni care să îndeplinească cerinţele profesionale menţionate şi să facă de toate – de drepturi nu se pomenea nimic -, aşa că DUMITRESCU & DINU INSOLVENCY SPRL, societate profesională cu doar 4 ani vechime în UNPIR, nu are cu cine să-şi facă treabă, adică să administreze insolvenţele încredinţate. Situaţia de la HANDYMAN COMPLETE SERVICES SRL susţine această ipoteză.

Şi chiar dacă nu e aşa, practicianul DUMITRESCU & DINU INSOLVENCY SPRL ar trebui să fie sancţionat drastic de judecătorul sindic Vasile FIŢIGĂU, eventual şi de UNPIR, pentru că nu poate exista niciun motiv întemeiat care să justifice această sfidare a legii, a instanţei şi, nu în ultimul rând, a creditorilor.

CITIŢI ŞI:
Insolvenţă la „Numărul 1 în curăţenie”… după o ciudată tentativă de lichidare voluntară; administratorul judiciar nu a publicat notificarea şi nici raportul prevăzut de lege